Λήξη βεβαίωσης εμβολιασμού σε 9 μήνες

από fimotro

Αν γίνει τρίτη δόση θα ισχύει περισσότερο

Ξεκίνησε σήμερα το συμβούλιο των υπουργών Υγείας της ΕΕ στις Βρυξέλλες με αποτέλεσμα στην ατζέντα των συζητήσεων να βρίσκεται η πρόταση της Κομισιόν για τη λήξη των ευρωπαϊκών πιστοποιητικών εμβολιασμού 9 μήνες μετά τη δεύτερη δόση, σε περίπτωση που οι πολίτες δεν προχωρήσουν δηλαδή στην αναμνηστική δόση.

Σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης υπογράμμισε πως η θέση της Ελληνικής πλευράς ταυτίζεται με την πρόταση της Κομισιόν, δηλαδή να ισχύει η λήξη του 9μηνου από τις 10 Ιανουαρίου και μετά.

Στις ίδιες δηλώσεις ο κ. Πλεύρης, υπογράμμισε πως η ελληνική πλευρά υποστηρίζει μέτρα που θα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους πολίτες να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν νωρίτερα την ενισχυτική δόση.

«Από την πλευρά της Ελλάδος, θα θέσουμε υπόψη τα νέα μέτρα που έχουμε λάβει και τα οποία έχουν να κάνουν με περιορισμούς, ειδικά για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60+ και δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον, θα επισημάνουμε την ανάγκη επέκτασης της ενισχυτικής (τρίτης) δόσης σε όλους τους πολίτες, ενώ πιστεύουμε ότι θα πρέπει σιγά- σιγά να συζητήσουμε την ισχύ των πιστοποιητικών σε ένα χρόνο που να διαφυλάσσει την ανοσία των πολιτών», ανέφερε συγκεκριμένα σήμερα πριν από την εισαγωγική ομιλία του.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες χώρες βλέπουν θετικά την πρόταση της Κομισιόν για λήξη του πιστοποιητικού στους 9 μήνες, ενώ μόνο η Σλοβενία πρότεινε την συμβιβαστική λύση η εφαρμογή του μέτρου να ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου, αντί 10 Ιανουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα σε επίπεδο πρέσβεων την επόμενη εβδομάδα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα