Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ επέστρεψαν μετά τη στέψη τους ο βασιλιάς Κάρολος με τη βασίλισσα Καμίλα – Όλες οι λεπτομέρειες της επίσημης τελετής και τα παρασκήνια της άφιξης των ξένων ηγετών

Στην πρώτη στέψη μετά από 70 χρόνια, νέος βασιλιάς της Βρετανίας στέφθηκε ο Κάρολος με όρκο στην Εκκλησία και την υπόσχεση να υπηρετήσει τα εκατομμύρια των υπηκόων του στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο.

Ο Κάρολος έγινε ο 40ος βασιλεύων ηγεμόνας που στέφθηκε στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή το 1066, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι τοποθέτησε το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου στο κεφάλι του.

Τεράστια πλήθη συγκεντρώνονται στο κέντρο του Λονδίνου ενόψει της στέψης του μονάρχη και της συζύγου του, Καμίλα.

Πόσο θα κοστίσει η στέψη;

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun το σαββατοκύριακο της στέψης του νέου μονάρχη θα κοστίσει στο Ηνωμένο Βασίλειο περίπου 100 εκατομμύρια λίρες. Το κόστος διπλασιάζεται, σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror – και ανέρχεται στις 250 εκατομμύρια λίρες.

Τα επίσημα στοιχεία του συνολικού κόστους αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αρκετούς μήνες μετά τη στέψη, όχι πριν από τον Ιούνιο.

Το κόστος της στέψης θα καλυφθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή η τελετή έχει χαρακτηριστεί ως κρατική εκδήλωση. Επομένως, όλο το κόστος θα καλυφθεί από τους φορολογούμενους. Αν τελικά αυτό εκτιμάται γύρω στα 100 εκατομμύρια λίρες, αντιστοιχεί σε 1,5 λίρα ανά πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα