Λιβάνιος: Τις επόμενες ημέρες η ταυτότητα στο Covid Free Wallet

από fimotro

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορούν να μπουν στοιχεία της ταυτότητας στην εφαρμογή της κυβέρνησης Covid Free Wallet. Στην εφαρμογή αποθηκεύονται ήδη τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

«Έχουμε παρατηρήσει όλοι ότι όταν πάμε σε ένα κατάστημα σύμφωνα με τα μέτρα που υπάρχουν κατά της διάδοσης του κορωνοϊού μαζί με το πιστοποιητικό που έχουμε στο κινητό μας ή σε έγχαρτη μορφή, μας ζητάνε και την ταυτότητά προκειμένου να διαπιστώσουν ότι συμπίπτει το όνομα με το πρόσωπο, το οποίο θέλει να εισέλθει σε ένα κατάστημα», είπε ο κ. Λιβάνιος

Υπογράμμισε ότι σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμη η αποθήκευση ορισμένων στοιχείων της ταυτότητας στο Wallet, στο κινητό ώστε να μην αναζητείται η ταυτότητα. Ο κ. Λιβάνιος πρόσθεσε ότι θα είναι σε ψηφιακή μορφή ώστε ο πολίτης να κουβαλάει λιγότερα χαρτιά μαζί του.

Στόχος του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνσης είναι η νέα αυτή υπηρεσία να είναι διαθέσιμη μέσα στην επόμενη εβδομάδα και σίγουρα πριν την Πρωτοχρονιά. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο βήμα για την πλήρη ψηφιοποίηση της ταυτότητας, η οποία βρίσκεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για τους επόμενους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα