Λινού: Ποιες γυναίκες δεν πρέπει να κάνουν το Johnson & Johnson

από fimotro

Kαμπανάκι χτύπησε η Αθηνά Λινού για το εμβόλιο Johnson & Johnson. Μιλώντας στο Mega συνέστησε να αποφεύγεται η χορήγηση του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 50 χρόνων τονίζοντας ωστόσο ότι το εμβόλιο δεν πρέπει να αποσυρθεί.

«Στον αμερικανικό ΕΟΔΥ λένε ότι οι γυναίκες κάτω των 50 καλό θα είναι να επιλέξουν ένα άλλο εμβόλιο. Και με αυτό το εμβόλιο, σπανιότερα μεν, δημιουργήθηκαν κάποια θρομβοεμβολικά επεισόδια.

Στην Αμερική λένε για 7 παρενέργειες στο εκατομμύριο» σημείωσε η καθγήτρια Επιδημιολογίας υπογραμμίζοντας ότι το Johnson & Johnson μπορεί να χορηγείται σε άνδρες και σε ανθρώπους μεγαλύτερους των 50 ετών.

Όπως πρόσθεσε, το Johnson & Johnson καλύπτει και όλα τα νέα στελέχη του κορoνοϊού. Σε ότι αφορά στο AstraZeneca, δήλωσε ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση με αυτό, πρέπει να κάνουν και την δεύτερη.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι όσοι έκαναν την πρώτη δόση και πήγαν καλά, θα έχουν πρόβλημα. Δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση αν το να ανακατέψουμε τα εμβόλια θα έχουμε το ίδιο θετικό αποτέλεσμα. Κάνουμε την δεύτερη δόση με την βεβαιότητα ότι όλα θα πάνε καλά» σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα