Λιγότερα κρούσματα θα ανακοινωθούν σήμερα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Διαφαίνεται μια μικρή κάμψη σε σχέση με τα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες

Μετά την χθεσινή πολύ δύσκολη μέρα, σήμερα μικρή ύφεση αναμένεται να καταγραφεί στα κρούσματα του κορωνοϊού. Μετά τον χθεσινό αριθμό σοκ των 3.215 μολύνσεων που προκάλεσε συναγερμό και οδήγησε σε «πάγωμα» των σεναρίων για άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων τα πράγματα φαίνεται να βελτιώνονται σήμερα.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα σημερινά κρούσματα αναμένεται να κυμανθούν κοντά στις 2.500.

Φρένο από την κυβέρνηση στα σενάρια για το άνοιγμα του λιανεμπορίου
Νωρίτερα, φρένο στα σενάρια για άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 22 Μαρτίου, έβαλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με τα νούμερα της πανδημίας αυτή τη στιγμή δεν είναι της παρούσης αυτή η συζήτηση.

Ωστόσο, εξήγησε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο ΕΣΥ, η Α. Πελώνη αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα