Λίγο πριν τις εκλογές αλλάζουν τις διοικήσεις ΔΕΚΟ

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ πρόκειται να αλλάξει αύριο 10 μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση σε συνεργασία με το υπερταμείο. Θα ακολουθήσει και η αλλαγή της διοίκησης της ΕΥΑΘ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ κ. Γιάννης Μπενίσης επιχείρησε χθες ηρωική έξοδο. Σε ανακοίνωση του υποστήριξε ότι τον πολεμάνε επιχειρηματικά συμφέροντα. «Τα τελευταία 20 χρόνια, στην ΕΥΔΑΠ διεξάγεται διαγωνισμός για τη λειτουργία και τη συντήρηση του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Ψυττάλειας, με συχνότητα περίπου ανά 5 χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο, προϋπολογισμού 260 εκατ. ευρώ, για το οποίο, όπως είναι αναμενόμενο, προκαλείται κάθε φορά έντονος πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων. Την τρέχουσα περίοδο και ενώ ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής προσφορών, τα διάφορα συμφέροντα, αντί να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με κανόνες διαφάνειας και αξιοκρατικά, επιχειρούν να προκαλέσουν ακόμα και αλλαγή διοίκησης στην ΕΥΔΑΠ», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του κ. Μπενίση.
Λέει δηλαδή ξεκάθαρα πως αν το υπερταμείο τον αντικαταστήσει αυτό θα οφείλεται στις πιέσεις των «συμφερόντων».
Πάντως κατά πληροφορίες η «έξοδος» του κ. Μπενίση έχει ήδη αποφασισθεί και για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ προαλείφεται πρώην υψηλόβαθμό στέλεχος της ΔΕΠΑ.
Εξάλλου χθες ξαφνικά προέκυψε θέμα και στην ΕΥΑΘ μετά την παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας κ. Ι. Κρεστενίτη. Ο κ. Κρεστενίτης δεν γνωστοποίησε τους λόγους της παραίτησης του , ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι δεν είχε δηλώσει παραίτηση τον Απρίλιο του 2018 μετά την έντονη κριτική που είχε δεχθεί εξαιτίας της πολυήμερης διακοπής υδροδότησης της συμπρωτεύουσας.
Τέλος να σημειωθεί ότι δρομολογούνται αλλαγές πέντε μελών του Δ.Σ. στη ΔΕΗ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα