Προς παράταση πηγαίνει η ρύθμιση των 120 δόσεων

Λήγει σήμερα Δευτέρα η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης για τον φόρο εισοδήματος. Επιβεβαίωσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης την πληροφορία ότι σήμερα Δευτέρα το Υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει παράταση για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, επεσήμανε ότι “θα ήταν σκόπιμη μία παράταση, η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μακροχρόνια, γιατί έτσι ουσιαστικά θα απομειωνόταν η συνέπεια”.

Το επικρατέστερο σενάριο, είναι να παραταθεί η ρύθμιση των 120 δόσεων για 15 ημέρες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στη ρύθμιση οφειλών έχουν ενταχθεί (στοιχεία Παρασκευής) 351.128 οφειλέτες του ελληνικού δημοσίου ρυθμίζοντας χρέη ύψους 2,2 δις. ευρώ και προσαυξήσεις ύψους 789 εκατ. ευρώ. Το συνολικό ποσό που έχει ρυθμιστεί ανέρχεται δηλαδή στα 2,99 δις. ευρώ. Από τις 5 Σεπτεμβρίου που τέθηκε σε ισχύ η νέα ρύθμιση οφειλών 95.000 οφειλέτες υπέβαλαν αίτηση υπαγωγής και ρύθμισαν χρέη συνολικού ύψους 1,14 δις. ευρώ

Εντωμεταξύ, σήμερα, λήγει η προθεσμία για την καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης για τον φόρο εισοδήματος.

Έρχεται η νέα πάγια ρύθμιση
Το Υπουργείο Οικονομικών θέλει να ολοκληρώσει το κύκλο της ρύθμισης των 120 δόσεων προκειμένου να προχωρήσει και η νέα πάγια ρύθμιση για τις οφειλές στην εφορία. Η νέα αυτή ρύθμιση θα δίνει περιθώριο σε κάποιον να εξοφλήσει οφειλές σε διπλάσιες από την σημερινή πάγια ρύθμιση αλλά θα έχει εισοδηματικό κόφτη.

Ειδικότερα η πάγια ρύθμιση θα δίνει δυνατότητα αντί για 12 δόσεις για τις πάγιες υποχρεώσεις και 24 δόσεις για έκτακτες να εξοφλήσεις κάποιος τις οφειλές του από 24 έως και 48 δόσεις με ελάχιστη δόση τα 15 ευρώ. Ωστόσο ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται και από το ετήσιο εισόδημα του ώστε να μην υπάρχει διέξοδος σε στρατηγικούς κακοπληρωτές Το όριο θα είναι τα 10.000 ετήσιου εισοδήματος κάτω από τα οποία ο φορολογούμενος θα έχει τα ο δικαίωμα για το μεγαλύτερο αριθμό δόσεων. Για μεγαλύτερα εισοδήματα οι δόσεις θα είναι αναλογικά λιγότερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα