Λέκκας για πιθανό σεισμό στην Θήβα: Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι

από fimotro

Έντονη είναι η ανησυχία των σεισμολόγων για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας. «Στην περιοχή της Θήβας παραμένει η σεισμικότητα εδώ και περίπου τέσσερις μήνες και πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα σχέδια μας με βάση και τις ανάγκες που προέκυψαν στην Κρήτη», δήλωσε στο ΑΠΕ ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

«Στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, η οποία συνεδρίασε χθες το βράδυ, επισημάναμε την αναγκαιότητα οι δήμοι της περιοχής να έχουν επικαιροποιημένα όλα όσα προβλέπονται από τα σχέδια. Επίσης, να είναι προετοιμασμένοι όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοί φορείς για να μην αντιμετωπίσουμε όσα αντιμετωπίσαμε στον πρόσφατο σεισμό της Κρήτης», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Όπως πρόσθεσε, την περασμένη Παρασκευή ο ΟΑΣΠ και ο ίδιος έκαναν εκπαίδευση για τους σεισμούς σε όλα τα σχολεία της Θήβας.

Από τον Ιούλιο έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.700 δονήσεις

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο και μέλος της Επιτροπής, Γεράσιμο Παπαδόπουλο, στην περιοχή της Θήβας από τον Ιούλιο έως και τώρα έχουν καταγραφεί περισσότερες από 1.700 δονήσεις, τονίζοντας ότι «η δραστηριότητα στη Θήβα είχε απασχολήσει τους ειδικούς και στις 21 Ιουλίου, μαζί με το Αρκαλοχώρι».

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος Θήβας, Γιώργος Αναστασίου, επισημαίνει ότι έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενώ είναι σε συνεχή επικοινωνία και με την επιστημονική κοινότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Έχουμε καθημερινά επαφή με το επιστημονικό επιτελείο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι σε όλα τα Δημόσια και Δημοτικά κτήρια. Οι πολίτες ενημερώνονται συνεχώς για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού. Ελπίζω και εύχομαι να μη συμβεί κάτι τέτοιο και να συνεχίσουμε να ζούμε στην κανονικότητα μας. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στην Κρήτη με αγωνία και εύχομαι οι πληγές που άνοιξε ο Εγκέλαδος να κλείσουν γρήγορα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα