Λέκκας για σεισμό στην Εύβοια: «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» καταλήγει η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου

από Philippos

Όλα βαίνουν καλώς, δηλώνει ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας- Οι πέντε λόγοι που οδήγησαν στη σύγκληση της επιτροπής

Στην εκτίμηση ότι «όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» από τον σημερινό σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά κατέληξε η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου που συνεδρίασε νωρίς το απόγευμα μετά από αίτημα του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της επιτροπής και του ΟΑΣΟ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας.

«Όλα εξελίσσονται ομαλά εκτίμησε η επιτροπή» προσέθεσε ο κ. Λέκκας ενώ σημείωσε ότι δεν η επιτροπή δεν κατέληξε αν ήταν ο κύριος σεισμός προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η φύση θα αποφασίσει γι’ αυτό».”

Ανέφερε ακόμη ότι η επιτροπή αποφάσισε να «ξεσκονίσει λίγο» τα σχέδια ετοιμότητας για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Τη σύγκληση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου είχε ζητήσει αμέσως μετά το σεισμό στα Ψαχνά ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κύριος Παπαδόπουλος τόνισε ότι υπάρχουν πέντε λόγοι για τους οποίους πρέπει να συγκληθεί επιτροπή:

1. ο ευρύτερος χώρος της Εύβοιας έχει διεγερθεί το τελευταίο διάστημα και εκτός από τους σεισμούς στην νότια Εύβοια τώρα έχουμε και σεισμούς στην κεντρική Εύβοια περιοχή που βρίσκεται κοντά στην Αττική

2. το επίκεντρο του σημερινού σεισμού βρίσκεται πολύ κοντά στο αστικό κέντρο της πόλης Χαλκίδας

3. και πριν από λίγο καιρό είχε γίνει συζήτηση στην επιτροπή για την πόλη της Χαλκίδας σε σχέση με άλλους σεισμούς

4. το ρήγμα των Ψαχνών είχε διεγερθει και πάλι το 2003 και είχε δώσει σεισμική δόνηση 5,05 Ρίχτερ, και

5. ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αθήνα και για το λόγο αυτό θα πρέπει να συνεδριάσει επιτροπή να κάνει μία εκτίμηση αν ήταν ο κύριος σεισμός και να εκδώσει τα συμπεράσματα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα