Λαβρόφ: Η Ουκρανία έθεσε μη ρεαλιστικούς όρους

από Philippos

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε την Τρίτη ότι ο ΟΗΕ θα ασχοληθεί με την άρση των εμποδίων για τα ρωσικά σιτηρά και λιπάσματα. Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ακόμη ότι παρά τους περιορισμούς, η Ρωσία έχει εξάγει 10,5 εκατ. τόνους σιτηρών.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ότι οι εργασίες για τη δήλωση της G20 έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και θα τελειώσουν αύριο.

«Οι δυτικοί συνάδελφοί μας προσπάθησαν να πολιτικοποιήσουν τη δήλωση και να καταδικάσουν τη Ρωσία», υποστήριξε και σημείωσε ότι «υπάρχει υβριδικός πόλεμος στην Ουκρανία, που ξεκίνησε από τη Δύση».

«Η δήλωση της G20 έχει αναφορά στην ανταλλαγή απόψεων», τόνισε και πρόσθεσε: «Η Δύση πρόσθεσε τη φράση ότι πολλά μέρη καταδικάζουν τη Ρωσία. Η Ρωσία προσέφερε μια εναλλακτικές απόψεις. Η Δύση δεν κατάφερε να κατηγορήσει τη Ρωσία για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας για τη δήλωση της G20. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους κατηγόρησαν τη Ρωσία για απρόκλητη επίθεση κατά της Ουκρανίας».

Συνεχίζοντας, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι η Ουκρανία καθυστερεί την επίλυση της σύγκρουσης. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ σημείωσε επίσης ότι είχε σύντομες επαφές με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς. «Ο Μακρόν επιβεβαίωσε την επιθυμία του να συνεχίσει τις επαφές με τον (Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ) Πούτιν», είπε και τόνισε ότι η Ουκρανία έθεσε μη ρεαλιστικούς όρους. «Όσο πιο πολύ η Ουκρανία αρνείται να μιλήσει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία», υποστήριξε.

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, του είπε για υποσχέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ σχετικά με το ρωσικό μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά. «Μας διαβεβαίωσαν ότι δεν θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους συναλλάσσονται με ρωσικό σιτάρι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα