Λάθος η επιλογή Αποστολάκη για υπουργός

από fimotro

Δεν έπρεπε να επιλεγεί πρόσωπο που συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Μεγάλα πολιτικά λάθη σε επίπεδο ουσίας και εντυπώσεων διαπράχθηκαν από το Μαξίμου όσον αφορά την επιλογή του Ε. Αποστολάκη για τη θέση του υπουργού. Σε μια περίοδο που η ΝΔ και η κυβέρνηση ειδικά θα έπρεπε να επιβάλλει την πολιτική κυριαρχία της που αποτυπώνεται στην κοινωνία και σε όλες τις δημοσκοπήσεις και σε μια περίοδο που υπάρχουν δεκάδες πολιτικές προσωπικότητες από τον χώρο του κέντρου για να σηματοδοτηθεί το άνοιγμα προς τον μεσαίο χώρο, η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός επίλεξε ένα πρόσωπο το οποίο έχει πολιτικούς και συναισθηματικούς δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ και το οποίο δεν θα του απέφερε κανένα πολιτικό κέρδος με την αξιοποίησή του στη θέση του υπουργού.

Ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος η επιλογή ενός τέτοιου προσώπου για τη θέση του υπουργού στον ανασχηματισμό που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και φάνηκε αυτό από την τροπή που πήρε η ανακοίνωση και όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέχρι πριν από λίγο.

Με τα λάθη αυτά, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτοαναιρέθηκε σε όλα τα επίπεδα, καθώς o Ευάγγελος Αποστολάκης δεν αποδέχεται την υπουργοποίηση του και την ανάληψη του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας. Σε δηλώσεις του ο Ε. Αποστολάκης φέρεται να είχε θέσει ως προϋπόθεση για την ανάληψη του υπουργικού θώκου, την ύπαρξη διακομματικής συναίνεσης, κάτι που όπως προκύπτει από την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει.

Παρά την απάντηση του Μαξίμου δύσκολα μαζεύεται πλέον η πολιτική ζημιά, καθώς νωρίτερα πηγές της κυβέρνησης είχαν σπεύσει να αναδείξουν θετικά την υπουργοποίηση Αποστολάκη κάνοντας λόγο για μια υπερκομματική προσωπικότητα και για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης.

Έτσι όπως όπως εξελίχθηκε η περίπτωση του Ε. Αποστολάκη να αναλάβει την υπουργική θέση αποτελεί πλήγμα όχι μόνο για το σύνολο της κυβέρνησης αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι έγινε ανασχηματισμός με πολλές προσδοκίες και τελικά το νέο κυβερνητικό σχήμα παραμένει στον αέρα τα λέει όλα.

Το χειρότερο, όμως, για την κυβέρνηση είναι ότι κανένας δεν έχει καταλάβει γιατί επιλέχθηκε ένας πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, όταν ούτως ή άλλως το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει χάσει την επαφή, με τον συγκεκριμένο χώρο και η πολιτική του δεν σηματοδοτεί τίποτα για τον μέσο μετριοπαθή ψηφοφόρο;

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην κυβέρνηση. Περίεργα και ακατανόητα…

Fimotro

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα