Κύριε πρόεδρε της ΕΡΤ “το νόμιμο είναι και ηθικόν”;

από fimotro

Με έκπληξη ενημερώθηκα για δημοσίευμα στον προσωπικό λογαριασμό του πρόεδρου της ΕΡΤ περί προσφυγής στη δικαιοσύνη, εάν συνεχίσουν να δημοσιεύονται αρνητικά σχόλια τόσο για τον ίδιο όσο και για την δημόσια τηλεόραση. Θα πρέπει λοιπόν να δοθούν κάποιες απαντήσεις πέρα από το ρεπορτάζ του Mega, που απλά έκανε αναπαραγωγή των μελών του ΔΣ και τις ΕΣΗΕΑ.

 Γράφει ο Ξενοφών Α. Ξενοφώντας

Επειδή έμμεσα πλην σαφώς αναφέρεται και στον υπογράφοντα, πέρα από το εκτενές ρεπορτάζ του Mega, που ήταν γραμμένο με πολύ χιούμορ, φαίνεται ότι ο πρόεδρος δεν κατάλαβε τι διάβαζε.

Τον διαβεβαιώνω λοιπόν ότι όλα όσα γράφτηκαν στηρίχτηκαν στις καταγγελίες των μελών του ΔΣ και ανακοινώσεων των σωματείων των εργαζομένων της ΕΡΤ της ΕΣΗΕΑ και άλλα στοιχεία που έχουμε στη διάθεση μας.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε,

Επειδή είστε άπειρος για τα τηλεοπτικά δεδομένα της ΕΡΤ τόσο εσείς όσο και το ΔΣ εκτός των δυο μελών των εργαζομένων, θα ήθελα να απαντήσετε δημόσια σε μερικές ερωτήσεις, διότι διαχειρίζεστε δημόσιο χρήμα και πρέπει να λογοδοτείτε. Εάν απαντήσετε, εγώ προσωπικά θα ανέβω στο Ραδιομέγαρο να σας γνωρίσω και να σας ζητήσω συγνώμη για την μέχρι τώρα κριτική που σας έχω ασκήσει.

Επιπλέον, επειδή πολλές φορές ταξιδεύω Νέα Υόρκη, σας υπόσχομαι ένα πλούσιο γεύμα εάν βρεθείτε στο Μανχάταν, στο Top of The Sixties στην 5η Λεωφόρο, το Plaza, το Wαldorf Astoria, το Ritz η το Empire State, εσείς θα επιλέξετε. Και τώρα στα ερωτήματα:

1)Το ΔΣ της ΕΡΤ είναι εκείνο που πρέπει να ελέγχει τα πεπραγμένα της διοίκησης και των οργάνων της σωστά;

2)Υπάρχει λοιπόν μέλος στο ΔΣ που είναι ελεγκτής και ελεγχόμενος;

3)Είναι αληθές ότι μέλος του ΔΣ προέρχεται από χρεοκοπημένη εταιρία με πλειστηριασμούς και χρέη που τώρα διαχειρίζεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ; Εάν δεν το γνωρίζεται να σας στείλω την χρεοκοπία και πλειστηριασμούς η διαβάστε το στο διαδίκτυο.

4)Είναι αληθές ότι μέλος του ΔΣ είναι πρόεδρος επιτροπής σεναρίων και κοστολογίου που καθορίζει το κόστος και εισηγείται στο ΔΣ εγκρίσεις σειρών και εκπομπών; Δηλαδή Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει(μην μου πείτε ότι ομόφωνα αποφασίζει η επιτροπή η ο γενικός διευθυντής προγράμματος διότι είναι ανέκδοτο. Η επιτροπή από την ίδρυση της ΕΡΤ ποτέ δε είχε πρόεδρο μέλος ΔΣ διότι έρχεται σε σύγκρουση με τον έλεγχο). Ακόμη άλλο μέλος της επιτροπής συνδέεται φιλικά μαζί του όταν ο πρώτος διέθεσε τα τεχνικά μέσα της εταιρίας του που χρεοκόπησε και πρωτοστάτησε για να μεταδίδει ειδήσεις το τότε μόρφωμα της ΔΤ μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ για να γίνει το άλλο μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ που πάλι πρωτοστατούσε.

5)Γνωρίζεται ότι οι αναθέσεις παραγωγών και σειρών δίνονται σε συγκεκριμένους παραγωγούς με υπερκοστολογήσεις που δεν δικαιολογούνται; Αναφέρονται στα κοστολόγια διπλάσια  τεχνικά μέσα, ημέρες γυρισμάτων και προσωπικό εργαζομένων ώστε να διπλασιάζουν τον προϋπολογισμό για ευνόητους λόγους. Μπορείτε να δώστε ένα κοστολόγο σειράς κάποιον εκατ. που φτάνει από τον παραγωγό στην επιτροπή, και με τι ποσό φεύγει μετά από τον ανάλογο έλεγχο τιμολογίων και πληρωμών; Γιατί δηλώνονται γυρίσματα 3-5 ημερών και γίνεται ένα δύο η όταν δίδονται λιγότερα ποσά σε τεχνικούς και ηθοποιούς από αυτά που είναι δηλωμένα;

6)Μπορείτε κύριε πρόεδρε να δώσετε όλα τα κοστολόγια των σειρών που έχετε εγκρίνει εσείς η ο πρόεδρος της επιτροπής για να επανοκοστολογηθούν από ανεξάρτητη επιτροπή και όχι από την διορισμένη επιτροπή της ΕΡΤ με πρόεδρο το συγκεκριμένο μέλος; Εάν κύριε πρόεδρε γίνει επανακοστολόγηση και αντιπαραβολή κοστολογίου επιτροπής με τα έξοδα παραγωγής, το τραγούδι του Γιώργου Μαργαρίτη με τον αριθμό «33» θα είναι το σλόγκαν της ΕΡΤ.

7)Γνωρίζεται κύριε πρόεδρε αν στο παρελθόν το συγκεκριμένο μέλος είχε εταιρίες παραγωγής και αν ο ίδιος έχει συναλλαγές  παραγωγής η συμμετοχή που δεν φαίνεται πουθενά;

8)Γνωρίζεται κύριε πρόεδρε τους δεσμούς αγγλίδας συγγραφέας και μέλος του ΔΣ της οποίας βιβλίο έκανε τηλεοπτική σειρά με υψηλότατο κόστος που πάτωσε, όταν άλλο βιβλίο που έκανε σειρά βρήκε σε «ξερονήσι» και βούλιαξε το πλοίο αφήνοντας χρέη στο πλήρωμα που σώθηκε;

9)Κύριε πρόεδρε στις αρχές του χρόνου γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση είχε κάνει επερώτηση στη Βουλή και σας είχε κατηγορήσει; Μήπως και αυτή την παραπέμψετε στη δικαιοσύνη;

10)Κύριε πρόεδρε, γιατί τόσες πολλές σειρές μυθοπλασίας με υπερκοστολογήσεις; Θέλετε να ανταγωνιστείτε τα ιδιωτικά κανάλια; Η διότι εκεί υπάρχει άφθονο χρήμα χωρίς έλεγχο.

11) Κύριε πρόεδρε, έχετε προσλάβει με παρατυπίες ως γενική διευθύντρια συνταξιούχο ιδιωτικού συνδρομητικού καναλιού χωρίς τυπικά προσόντα, και άλλον συνταξιούχο με τη σύζυγο του που εμφανιζόταν ως μάνατζερ, ενώ ξεναγούσε επισκέπτες στο κτήριο που εργαζόταν;

12) Κύριε πρόεδρε ξέρετε ότι τα 70-80 εκατ. που δαπανάτε για το πρόγραμμα χωρίς να αναφέρομαι σε λειτουργικές δαπάνες και μεικτές παραγωγές, μόνο και μόνο για να απαξιώνετε το προσωπικό της ΕΡΤ, είναι λιγότερα απ΄όσα διαθέτει κάθε ιδιωτικό κανάλι για τη συλλογική του λειτουργία; Πώς το εξηγείτε αυτό.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά, περιμένω όμως να μας καλέσει η δικαιοσύνη. Αυτά ήταν μερικά από τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν. Αν δε θυμάστε κάποια μπορώ να φρεσκάρω τη μνήμη σας.

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε προσωπικά δεν έχουμε τίποτα μαζί σας. Σας τιμώ και για έναν λόγο πάρα πάνω, διότι με συνέδεε φιλία με τον αείμνηστο πατήρ σας που τον συναντούσα στα γραφεία της Καθημερινής στο Φάληρο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκούμε κριτική.

Με χαρά θα περιμένω κα καταφύγετε στην δικαιοσύνη. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο πρώην προϊστάμενο σας στην Καθημερινή και πρόεδρος της ΕΡΤ για την κριτική μας. Τα εξώδικα που έφταναν στα δυο έντυπα που συνεργαζόμουν έφταναν συχνά. Όταν μας κάλεσε τότε η εισαγγελέας κυρία Ελένη Ράϊκου και τις δώσαμε στοιχεία δεν τα πίστευε. Ρωτήστε τι έγινε στη συνέχεια στα δικαστήρια. Μην ξύνεστε λοιπόν στη γκλίτσα του Τσοπάνη.

Δεν θέλω να εκθέσω ανώτατη κυβερνητική πηγή. Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος είναι προγραμματισμένος να γίνει. Τώρα το πότε και αν υλοποιηθεί δεν το γνωρίζω. Το ατύχημα είναι ότι τα 4 χρόνια διακυβέρνησης έχουν αλλάξει 4 υφυπουργοί που είχαν την  ευθύνη του φορέα και δεν έδιναν σημασία. Πέτσας, Λιβάνιος, Οικονόμου, Μπρατάκος.

Από την άλλη το υπουργείο οικονομικών που έχει την οικονομική ευθύνη δεν έκανε κανέναν έλεγχο και υπέγραφε ότι του στέλνατε. Ακόμη και ο φίλος μου ο Σκυλακάκης που είναι και ειδικός στην επικοινωνία και τη διαφήμιση.          Αυτά κύριε πρόεδρε και καλή τύχη!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα