Κυκλοφοριακό κομφούζιο 15 ημερών στη Συγγρού

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τεράστιο κυκλοφοριακό κομφούζιο επικράτησε χθες στη Συγγρού, με τους οδηγούς να μιλούν για μεγάλη ταλαιπωρία, ενώ για να διασχίσουν μια απόσταση 3,6 χλμ., δηλαδή από τον ιππόδρομο μέχρι Φραντζή, ο μέσος όρος αναμονής ξεπερνούσε τα 40 λεπτά – απόσταση που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν αγγίζει τα 10 λεπτά.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το αλαλούμ που δημιουργήθηκε αποδόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής στο ότι πολλοί πολίτες δεν γνώριζαν ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν έργα στο κομμάτι Καλλιρρόης – Φραντζή. Για τις επόμενες 15 ημέρες, πάντως, τα πράγματα προμηνύονται δύσκολα, καθώς η καθίζηση που έχει δημιουργηθεί στο τμήμα 450 μέτρων θα παρατείνει το κομφούζιο με τις 2 από τις τέσσερις λωρίδες να μη λειτουργούν. Μάλιστα, στο κομμάτι προς Αθήνα η λωρίδα κυκλοφορίας είναι μία.

Όπως εξήγησε στον Ελεύθερο Τύπο ο Ευθύµιος Μπακογιάννης, δρ. πολεοδόµος – συγκοινωνιολόγος, «από την παρατήρηση των κυκλοφοριακών φόρτων των δύο ημερών προκύπτει σημαντικότατη ανάσχεση στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Συγγρού σχεδόν από το ύψος του Ωνασείου μέχρι και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και σε ώρες από τις 8:15 π.μ. έως και περίπου τις 10:30 π.μ. Η κυκλοφορία επί της Λεωφόρου αποκαθίσταται σταδιακά μετά τις 11:00 π.μ. όπου η ανάσχεση εντοπίζεται κυρίως στο ύψος από τον Αγιο Σώστη μέχρι και την οδό Φραντζή. Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι ένας μέσος χρόνος που χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο στην ώρα αιχμής τις προηγούμενες ημέρες για να διασχίσει τη λεωφόρο Συγγρού από την παραλία μέχρι και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός ήταν περίπου 10-20 λεπτά ενώ με το κλείσιμο των δύο λωρίδων κυκλοφορίας επί της Συγγρού στο ύψος από Λ. Καλλιρρόης μέχρι Φραντζή ο χρόνος άγγιξε και τα 40 λεπτά».

Από την πλευρά της, η Περιφέρεια Αττικής κάνει λόγο για απαραίτητα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα έχει παρατηρηθεί καθίζηση με ορατή κλίση στο οδικό δίκτυο. Πρόκειται συγκεκριμένα για το σημείο, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Καλλιρρόης έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Αμβρ. Φραντζή, δηλαδή το ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν υψηλόβαθμες πηγές από την Περιφέρεια Αττικής στον «Ε.Τ.», το κυκλοφοριακό «χάος» αποτυπώθηκε από την πρώτη μέρα, ενώ εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες το φαινόμενο θα μειωθεί, καθώς οι οδηγοί θα επιλέγουν παράπλευρους δρόμους για τη μετακίνησή τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι γείτονες περιοχές, δηλαδή Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Νέος Κόσμος και Κουκάκι δεν αποκλείεται να… απορροφήσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η αναγνωριστική χθεσινή πρώτη μέρα πάντως έδειξε ότι το μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα είναι απελπιστικό, καθώς οι ουρές φτάνουν μέχρι το Φάληρο. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται σε μία λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα από τη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την Καλλιρρόης μέχρι τη Φραντζή, ενώ, σύμφωνα με την Τροχαία, μεγάλες είναι οι καθυστερήσεις και από την οδό Δαβάκη έως τη Λαγουμιτζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα