Κρουαζιέρα: Δυναμική επανεκκίνηση και αισόδοξα μηνύματα για το 2022

από fimotro

Ιδιαιτέρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την κρουαζιέρα το φετινό καλοκαίρι, καθώς οι αριθμοί φαίνεται ότι επιστρέφουν στα επίπεδα προ πανδημίας και μάλιστα αναμένεται να αυξηθούν σε σχέση με το 2019.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από τους εκπροσώπους της CLIA και δείχνουν ότι τα φετινά μεγέθη για την Ελλάδα είναι πολύ αισιόδοξα. Από τα 279 κρουαζιερόπλοια των εταιρειών-μελών της CLIA (Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας) παγκοσμίως, τα 87 θα λειτουργήσουν φέτος στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 47 θα κάνουν homeport σε ελληνικά λιμάνια, με ολική ή μερική επιβίβαση επιβατών.

Όπως ανέφερε η Μαρία Δεληγιάννη, διευθύντρια της CLIA για την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά στην Ελλάδα, περιμένουν σημαντική αύξηση των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων ήδη από φέτος, καθώς συνολικά 25 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας θα επισκεφτούν φέτος τη χώρα, περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά.

Το θέμα της «καθαρής κρουαζιέρας» με μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 συζητήθηκε επίσης στη ναυτιλιακή έκθεση και όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της CLIA, πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις σε νέα πλοία με σύγχρονες τεχνολογικές υποδομές.

Ήδη, υπάρχουν παραγγελίες για 178 νέα κρουαζιερόπλοια έως το 2027, η αξία των οποίων θα ανέλθει στα 47 δισ. ευρώ. Το 93% αυτών των πλοίων ναυπηγούνται σε ναυπηγεία Ευρώπης.

«Ο στόχος της αειφορίας για τη CLIA και τα μέλη μας είναι ευρύτερος από την εξάλειψη των εκπομπών άνθρακα.

Η κρουαζιέρα είναι αναπόσπαστο μέρος του βιώσιμου τουρισμού και ειδικά για την Ελλάδα, έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς κρουαζιέρας, έχουμε δεσμευτεί για την υποστήριξη της περαιτέρω βιώσιμης ανάπτυξης του κλάδου» τόνισε η Marie-Caroline Laurent, γενική διευθύντρια της CLIA για την Ευρώπη και επισήμανε ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η συνεργασία που έχουν μεταξύ άλλων με τις τοπικές αρχές και τα λιμάνια της Κέρκυρας και του Ηρακλείου προκειμένου να βοηθήσουν τους προορισμούς αυτούς να αποκομίσουν τα μέγιστα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη από τον τουρισμό, προστατεύοντας παράλληλα την μακροπρόθεσμη αειφορία τους.

Στην ίδια κατεύθυνση, σημείωσε, θα κινηθούν συνολικά για την Ελλάδα, η οποία αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή για τον κλάδο της κρουαζιέρας τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα