Κρήτη: Υπόθεση απάτης εξιχνιάστηκε από την ΕΛ.ΑΣ., στα Χανιά

από Philippos

Κρήτη: Στην εξιχνίαση υπόθεσης διαδικτυακής απάτης προχώρησαν αστυνομικοί του ΑΤ Κισάμου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για την εν λόγω υπόθεση συνελήφθη μία Ελληνίδα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα, οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας περί φορολογίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία, το θύμα στην Κρήτη προέβη σε διαδικτυακή αγορά ηλεκτρικών εργαλείων χειρός μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο της εταιρείας.

Αφού παρέλαβε τα εν λόγω αντικείμενα μέσω μεταφορικής εταιρείας, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 297,80 ευρώ, διαπίστωσε ότι αυτά ήταν απομιμητικά προϊόντα επώνυμης εταιρείας, τα οποία δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα φορολογικά έγγραφα.

Κρήτη: Τι αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας
Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., «από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο υπόπτων, οι οποίοι όπως προέκυψε είχαν συστήσει την ηλεκτρονική ιστοσελίδα και μέσω αυτής διέθεταν προς πώληση απομιμητικά προϊόντα επώνυμων εταιρειών.

Σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν παραγγελίας από το Αστυνομικό Τμήμα Κίσσαμου στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες, επαγγελματικούς και αποθηκευτικούς χώρους που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι δράστες σε περιοχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών στην Κρήτη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος απομιμητικών προϊόντων ηλεκτρικών εργαλείων επώνυμων εταιρειών, τα οποία προορίζονταν προς πώληση ως γνήσια μέσω διαδικτύου και διάφορα παραστατικά έγγραφα σχετιζόμενα με την παράνομη λειτουργία του ηλεκτρονικού καταστήματος και συνελήφθη η ύποπτη.

Επίσης, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι το χρηματικό ποσό που είχε καταβάλει ο παθών δεσμεύτηκε ως εγκληματικό προϊόν, πριν εισπραχθεί από τους δράστες και θα αποδοθεί νομότυπα σε αυτόν. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα