Η άτυχη γυναίκα υπέστη ασφυξία από τα οικοδομικά υλικά της ταράτσας που κατέρρευσε και έπεσαν πάνω της

Σοκάρουν οι περιγραφές των διασωστών για το τραγικό συμβάν στην Ιεράπετρα Κρήτης, όταν βράχος πολλών τόνων αποκολλήθηκε και έπεσε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, σκοτώνοντας μία 47χρονη.

Όπως ανέφεραν και οι διασώστες, η γυναίκα βρέθηκε καταπλακωμένη με μπάζα σε εμβρυική στάση στο κρεβάτι και χωρίς εμφανή χτυπήματα ή τραύματα ή ακόμη και αίμα. Όπως φαίνεται υπέστη ασφυξία από τα οικοδομικά υλικά της ταράτσας που κατέρρευσε και έπεσαν πάνω της.

«Είναι οι στιγμές που δύσκολα φεύγουν από το μυαλό σου, ειδικά όταν καταφέρνεις να σώσεις ανθρώπινες ζωές» ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης Γιώργος Τσικαλάς, καθώς παρά την τεράστια εμπειρία του ανέφερε πως «η χθεσινοβραδινή επιχείρηση στην ήταν μια από τις δυσκολότερες, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό του». «Έφυγε το βουνό και έπεσε στα κεφάλια τους, ήταν φοβερό. Νομίζω ήταν πολύ τυχεροί που γλίτωσαν ο πατέρας με το γιο, δυστυχώς η 47χρονη γυναίκα εκεί που βρισκόταν δεν είχε καμμία τύχη» λέει στο cretalive.gr ο έμπειρος πυροσβέστης που από την πρώτη στιγμή μαζί με 50 άνδρες του βρέθηκαν στο πεδίο.

«Δεν είχαμε σημάδια ζωής» εξηγεί. «Όταν φτάσαμε εκεί και είδαμε το βουνό να έχει πέσει πάνω στο δωμάτιο αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Το τουριστικό διαμέρισμα είχε δυο δωμάτια. Στο ένα δωμάτιο έμεναν ο 51χρονος σύζυγος μαζί με το παιδί και στο άλλο έμενε η γυναίκα. Το πρώτο δωμάτιο είχε πλακωθεί από τον πεσμένο βράχο κατά το ήμισυ, γι’ αυτό σώθηκαν ο πατέρας με το γιο και από εκεί ξεκινήσαμε».

«Χάρη στις οδηγίες που μας έδωσε ο πατέρας και αφού απεγκλωβίσαμε το παιδί, αρχίσαμε σιγά σιγά να βγάζουμε μπάζα από το διπλανό πλήρες καταπλακωμένο δωμάτιο. Χρησιμοποιώντας θερμικές κάμερες, κομπρεσέρ και υποστυλώματα, απομακρύνοντας τα μπάζα με τα χέρια φτάσαμε τελικά στην άτυχη γυναίκα, εκεί ακριβώς που είχαμε υπολογίσει ότι θα την βρίσκαμε» ανέφερε ο έμπειρος πυροσβέστης .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα