Κραχ στο Χρηματιστήριο-Επιδείνωση ομολόγων

από fimotro

Πολύ άσχημο κλίμα, δεν μπορεί η Ελλάδα να βγει στις αγορές

Κάτω από τις 600 μονάδες ο Γενικός δείκτης

Δεν πάει καλά το οικονομικό κλίμα στην αγορά, δεν πάει καλά το Χρηματιστήριο και φυσιολογικά συμπαρασύρει και τα ομόλογα τα οποία επιδεινώνονται και πάλι. Συμπέρασμα; Αυτή την περίοδο αποκλείεται η Ελλάδα να βγει στις αγορές. Έτσι λοιπόν, κάτω από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων κινήθηκερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το τραπεζικό σφυροκόπημα να κρατεί καλά και να ροκανίζει με συνοπτικές διαδικασίες και τα επίπεδα των 4 δισ. ευρώ στις κεφαλαιοποιήσεις του κλάδου, οι απώλειες του οποίου πλέον φτάνουν το 6,5%. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε πτώση 3,91% στις 593,05 μονάδες, ενώ ο τζίρος έκλεισε στα 49,1 εκατ. ευρώ. Απώλειες 3,51% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.560,52 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 6,59% στις 407,99 μονάδες.

Άσχημα νέα έρχονται και από την αγορά ομολόγων. Στο ήδη αρνητικό κλίμα πρέπει να προστεθεί η μεγάλη επιδείνωση στα ομόλογα με το 10ετές ελληνικό στο 4,67% – υψηλό ημέρας 4,68% – ενώ το ιταλικό 10ετές στο 3,60% – με υψηλό ημέρας 3,71% – διαμορφώνοντας το μεταξύ τους spread στις 107 μονάδες βάσης.

Η εικόνα της Ελληνικής οικονομίας δεν είναι αυτή που έπρεπε να είναι με βάση την αισιοδοξία που καλλιεργούσε η κυβέρνηση σχετικά με την έξοδο από το μνημόνιο. Πως θα απεμπλακεί η κυβέρνηση από αυτή την ιστορία; Θα δείξει η… νεκροψία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα