Κουτσούμπας: Μνημείο αντιλαϊκότητας ο προϋπολογισμός

από fimotro

Μνημείο αντιλαϊκότητας σε βάρος των εργαζομένων χαρακτήρισε τον κρατικό προϋπολογισμό ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στη Βουλή.

«Οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου, μπορούν να κρίνουν» σημείωσε, ασκώντας έντονη κριτική στην ασκούμενη πολιτική.

«Αλήθεια, νομίζετε πως κοροϊδεύετε τους εκατοντάδες χιλιάδες μικροεπαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους της εστίασης και του εμπορίου, ότι θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά τους με το τηλέφωνο;» σημείωσε.

Προσέθεσε πως «ο απίστευτος συνωστισμός στα super market, που λόγω μεγέθους δεν μπορούν να αεριστούν, δε συνιστούν εστία υπερμετάδοσης του ιού; Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που οι εργαζόμενοι για να πάνε στη δουλειά τους βρίσκονται ο ένας πάνω στον άλλο, δε συνιστούν πρόβλημα υπερμετάδοσης του ιού; Τα εστιατόρια, τα οποία έχετε απαγορεύσει, λέτε ότι συνιστούν εστίες μετάδοσης του ιού, αλλά οι 10ωρες βάρδιες, όπου δεκάδες ή εκατοντάδες εργαζόμενοι βρίσκονται ο ένας δίπλα στον άλλον και χωρίς μέτρα προστασίας, δεν αποτελούν πρόβλημα».

Όπως είπε οι σημερινές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης «έχουν την ίδια αξιοπιστία με τις τοποθετήσεις που κάνατε ένα χρόνο πριν στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Τότε υποστηρίζατε ότι η κατάσταση θα γίνει καλύτερη για τους εργαζόμενους γιατί ο δείκτης οικονομικής αισιοδοξίας συνεχώς ανεβαίνει όταν στην Ευρώπη πέφτει. Αυτά λέγατε ένα χρόνο πριν προ κορωνοϊού. Και τα λέγατε όταν η ελληνική οικονομία ήταν ήδη σε επιβράδυνση. Τα λέγατε όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση βρισκόταν σε οικονομική στασιμότητα. Παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις μας».

Συνέχισε λέγοντας «τι νομίζετε; Ότι εσείς θα νομοθετείτε ανενόχλητοι, αντιλαϊκά μέτρα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fast track διαδικασίες, θα μας γυρίζετε αιώνες πίσω, και δεν θα κουνιέται φύλλο; Όπως εσείς δεν αναστέλλετε το αντιλαϊκό σας έργο, έτσι και οι αγώνες των εργαζομένων δεν αναστέλλονται. Η μάσκα είναι μέσο προστασίας και όχι φίμωτρο».

Πηγή: euro2day.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα