Κουρτς: Οποιος θέλει να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, θα εμβολιαστεί μέχρι τέλος Ιουνίου

από fimotro

«Οι επιπλέον δόσεις από το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer σημαίνουν μια περαιτέρω ώθηση στους εμβολιασμούς, και όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα λάβει τον εμβολιασμό του έως τα τέλη Ιουνίου», διαβεβαίωσε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, στο πλαίσιο των σημερινών διαβουλεύσεων στην καγκελαρία στη Βιέννη, ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα.

Τις διαβουλεύσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, έχει η κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, με εμπειρογνώμονες, με τις ηγεσίες των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης και με τους κυβερνήτες των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων, ενώ τα αποτελέσματά τους αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

Από την Ομοσπονδιακή Καγκελαρία αναμένεται ότι από το συνολικά ένα εκατομμύριο επιπλέον δόσεις του εμβολίου των BioNTech/Pfizer, θα φθάσουν στην Αυστρία 100.000 επιπλέον δόσεις μέσα στον Απρίλιο, 300.000 τον Μάιο και 600.000 τον Ιούνιο.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς θεωρεί ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι σταθερή αυτή τη στιγμή, αλλά διαφορετική από περιοχή σε περιοχή, σημειώνοντας πως «βλέπουμε μια μικρή μείωση στον αριθμό των λοιμώξεων, και φυσικά αυτό έχει θετικές επιπτώσεις στον αριθμό των ανθρώπων που πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία σε νοσοκομεία».

Πριν από την έναρξη των διαβουλεύσεων, η αποκαλούμενη Επιτροπή Φωτεινού Σηματοδότη, που αξιολογεί την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, εκτίμησε ότι υπάρχει κορύφωση του τρέχοντος κύματος και επανέλαβε τη σύστασή της για τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για μείωση των επαφών, καθώς και για συχνά τεστ, χαιρετίζοντας ρητά την παράταση του «σκληρού lockdown», μέχρι τις 2 Μαΐου, στα κρατίδια της Βιέννης και της Κάτω Αυστρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα