Κουρουμπλής και Πολάκης αμφισβητούν τα εμβόλια και την Επιτροπή

από fimotro

Την παραίτηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ζήτησε μέσω του OPEN TV ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής με αφορμή την απόφασή της για αλλαγή των ηλικιακών ορίων σε ό,τι αφορά τα εμβόλια της AstraZeneca.
«Πριν από δύο μήνες όλη η Ευρώπη αποφάσισε το συγκεκριμένο εμβόλιο να μην χορηγείται σε νεότερους ανθρώπους και εμείς ήμασταν οι μόνοι που ακολουθήσαμε άλλη στάση. Τώρα η θέση των ειδικών πάλι έχει αλλάξει. Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα», είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Στο ίδιο κλίμα οι δηλώσεις Πολάκη

Ένταση έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ώρες και με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη. Ο ίδιος απαντώντας στη ΝΔ αρνήθηκε πως αμφισβητεί τα εμβόλια, λέγοντας πως έχει κάνει όλα τα εμβόλια τόσο ο ίδιος όσο και οι κόρες του, αλλά επέμεινε ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και κατηγόρησε την επιτροπή των λοιμωξιολόγων πως «κρατάει το φανάρι» στην κυβέρνηση.
«Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια. Εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε λέγοντας: «Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι το πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ’ όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα