Θέλει δημοσιοποίηση της επιστολής παραίτησης

από fimotro

Εμφύλιος ξέσπασε στο Μέγαρο Μαξίμου μετά το άδειασμα του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, προς το πρόσωπο του Νίκου Κοτζιά αλλά και μετά την δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Τζανακόπουλου, περί ακατανόητης συμπεριφοράς του πρώην ΥΠΕΞ.

Μετά τη συνεδρίαση της κίνησης «Πράττω», ο κ. Κοτζιάς απάντησε με ηχηρό τρόπο στην προσπάθεια αποδόμησής του. «Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε εννέα σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Επιβεβαιώνοτας ότι υπάρχει στοχοποίηση εναντίον του ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι κατευθύνεται ένας «οχετός με στοχευμένες διαρροές, δείχνοντας προς το μέρος του Πάνου Καμμένου κι επιμένοντας ότι εξωτερική πολιτική κάνει το ΥΠΕΞ και όχι το υπουργείο Αμυνας το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδος που πιθανό να εκφεύγουν της εθνικής γραμμής.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος επέμεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει γιατί σε αντίθετο ενδεχόμενο «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα