Κορωνοϊός-Βρετανία: Ο ιός μεταδίδεται από σπίτι σε σπίτι και όχι στην εργασία -Πώς κολλάνε, τι δείχνουν τα στοιχεία

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Η Βρετανία δεν είναι πιθανόν να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας και να καταστήσει υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στον χώρο εργασίας, διότι τα στοιχεία από τα τεστ και την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων νέου κορωνοϊού δείχνουν ότι μεταδόθηκε στους περισσότερους από σπίτι σε σπίτι.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ. «Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος να το κάνουμε αυτό», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Βρετανία θα επιβάλει τη χρήση μάσκας στους χώρους εργασίας, όπως αποφάσισε η Γαλλία.

«Ο λόγος είναι ότι τα στοιχεία από το πρόγραμμα Εξέτασης και Ιχνηλάτησης του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας) όσον αφορά τη μετάδοση της νόσου δείχνουν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό αυτή γίνεται από νοικοκυριό σε νοικοκυριό, συνήθως σε ένα από τα σπίτια των δύο νοικοκυριών», σημείωσε. «Πιστεύουμε ότι το ποσοστό των ανθρώπων στους οποίους μεταδόθηκε στον χώρο εργασίας είναι σχετικά χαμηλό, βάσει των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας», πρόσθεσε.

Η συχνότητα των τεστ για τον κορωνοϊό

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επεκτείνει τη μελέτη που στηρίζεται στα τεστ που γίνονται για την Covid-19 σε εθνικό επίπεδο, με στόχο να υπάρχουν εβδομαδιαίως στοιχεία για την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού από 400.000 ανθρώπους, ώστε να εντοπίζονται καλύτερα μελλοντικές τοπικές εξάρσεις του ιού. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ότι αρχικά σχεδιάζει να γίνονται ανά δεκαπενθήμερο έως τον Οκτώβριο διαγνωστικά τεστ για τον SARS-CoV-2 σε 150.000 ανθρώπους στην Αγγλία, ενώ σήμερα γίνονται σε 28.000 ανθρώπους.

Η μελέτη αυτή, που στηρίζεται στις διαγνωστικές εξετάσεις και γίνεται από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών Στοιχείων της χώρας, θα επεκταθεί επίσης στη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία, έχοντας ως στόχο να υπάρχουν εν τέλει στοιχεία από 400.000 τεστ σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Χάνκοκ σημείωσε ότι η έρευνα αυτή θα βοηθήσει να καλυφθεί το κενό που υπάρχει όσον αφορά τη γνώση των Αρχών για το ποιοι άνθρωποι είχαν τον ιό, αλλά ήταν ασυμπτωματικοί.

«Το να καταφέρουμε να κάνουν το τεστ άνθρωποι που ήταν ασυμπτωματικοί αποτελεί προφανώς μια πρόκληση, διότι συχνά και οι ίδιοι δεν το γνωρίζουν ότι είχαν κολλήσει τον ιό και αυτή η έρευνα θα μας βοηθήσει να τον εντοπίζουμε ακόμη και μεταξύ ανθρώπων που δεν γνωρίζουν ότι είναι φορείς», πρόσθεσε στις δηλώσεις που έκανε στο BBC TV. Η κυβέρνηση ελπίζει ότι η έρευνα αυτή θα δώσει μια καλύτερη εικόνα όσον αφορά τον επιπολασμό του ιού σε πανεθνικό επίπεδο, όπως και ότι θα επιτρέψει στις Αρχές να εστιάσουν στις περιοχές στις οποίες μπορεί να υπάρχουν τοπικές εξάρσεις, ώστε λιγότεροι άνθρωποι να επηρεάζονται από τα όποια περιοριστικά μέτρα θα λαμβάνονται σε τοπικό επίπεδο για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Τακτικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό

Σε αυτό το πνεύμα ο Χάνκοκ πρόσθεσε ότι η Βρετανία σχεδιάζει να εισαγάγει μια τακτική εξέταση για την Covid-19 στο σύνολο του πληθυσμού, ώστε να μπορέσει να αναχαιτίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού και να περιορίσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν πλήξει σοβαρά τη χώρα.

Επίσης, η κυβέρνηση δοκιμάζει μια σειρά από νέα, πιο γρήγορα διαγνωστικά τεστ, τα οποία μπορούν να δώσουν άμεσα αποτελέσματα, και τα οποία ελπίζει ότι θα μπορέσουν να κυκλοφορήσουν προς το τέλος του έτους.

«Τα μαζικά τεστ, τα τεστ στον πληθυσμό, με τα οποία μετατρέπουμε σε κανόνα την τακτική εξέταση των ανθρώπων, κάτι που θα μας επιτρέψει να ξαναδώσουμε πίσω κάποιες από τις ελευθερίες, αποτελούν ένα τεράστιο σχέδιο της κυβέρνησης τώρα», σημείωσε ο Χάνκοκ προς τον ραδιοσταθμό του BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα