Κορονοϊός: Τι αλλάζει στα νοσοκομεία, τι θα ισχύει για μάσκες και rapid tests

Αναλυτικά όλα όσα εισηγούνται τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας

Τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εισηγούνται κάποιων μέτρων για τον κορονοϊό στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή θα εισηγηθεί τα εξής:

  • Τέλος οι μάσκες σε εργαζομένους που δεν είναι σε επαφή με ασθενείς
  • Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα εξακολουθήσουν να κάνουν rapid test
  • Θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια και σε μονάδες COVID

Από τις 27 Μαρτίου και οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα δεν θα υποχρεούνται να προσκομίσουν αρνητικό rapid test. Πιο αναλυτικά στο ΦΕΚ με ημερομηνία 18 Μαρτίου, σημειώνεται στο άρθρο 63 πως: «Η ισχύς του άρθρου 205 του ν. 4820/2021 (Α’ 130), περί της υποχρέωσης επίδειξης πιστοποιητικού ή βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης από τους εργαζόμενους στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023, μόνο για τους εργαζόμενους σε υγειονομικές δομές δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων».

Η λήξη της είχε ανακοινωθεί μόλις λίγες μέρες, σε άλλο ΦΕΚ, στο οποίο αναφερόταν ότι παραμένει υποχρεωτικό μέχρι τις 27 Μαρτίου 2023. Αυτή είναι και η επίσημη ημερομηνία που τελειώνει και το τελευταίο μέτρο της πανδημίας που παρέμενε στην καθημερινότητα.

Διευκρινίζεται ωστόσο, πως σε περίπτωση νόσησης, παραμένει υποχρεωτική η ηλεκτρονική καταγραφή του θετικού τεστ.

«Η ισχύς του άρθρου τριακοστού πρώτου του ν. 4737/2020 (Α’ 204), περί των όρων χρήσης δοκιμασιών ταχέων μοριακών ελέγχων (rapid test) και της υποχρέωσης ηλεκτρονικής καταγραφής στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, παρατείνεται, από τη λήξη της, έως την 30ή.6.2023».

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας δείχνουν μείωση του αριθμού εισαγωγών σε ποσοστό ακόμη και 20%, ενώ στη ΜΕΘ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, η πλειονότητα των νοσηλευομένων πάσχουν από κάποιο υποκείμενο νόσημα. Επομένως, η εντελώς διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν τα νοσοκομεία έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας, επιτρέπει τη χαλάρωση κάποιων μέτρων, χωρίς, όμως, σε καμία περίπτωση, να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών και των εργαζομένων.

 

Related posts

Πρώτη δημοσκόπηση με Κασσελάκη νέο αρχηγό – ΝΔ: 39,1% – ΣΥΡΙΖΑ 17,3%

Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου καιρού: Συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Elias

Μενέντεζ: Ποια είναι η εντυπωσιακή σύζυγός του που κατηγορείται επίσης για διαφθορά

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Περισσότερα