Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Τα κρούσματα κορωνοϊού οδήγησαν σε χιλιάδες περισσότερους θανάτους στην Ολλανδία συγκριτικά με αυτούς που καταγράφηκαν επίσημα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι στη χώρα των 17 εκατ. κατοίκων είναι πιθανόν να έχασαν τη ζωή τους λόγω της COVID-19 κατά το πρώτο κύμα κρουσμάτων μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ολλανδίας (CBS).

Οι υγειονομικές αρχές είχαν ανακοινώσει έως χθες συνολικά 6.406 θανάτους ως αποτέλεσμα επιβεβαιωμένων μολύνσεων κορωνοϊού. Η διαφορά μπορεί να οφείλεται στο ότι θετικά τεστ δεν αναφέρθηκαν στις υγειονομικές αρχές, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία. Από τους 10.067 που ανέφερε, οι 7.797 ήταν άνθρωποι που επιβεβαιωμένα μολύνθηκαν με τον νέο ιό και που έχασαν τη ζωή τους, ενώ η COVID-19 σημειώνεται ως η πιο πιθανή αιτία θανάτου για 2.270 άλλες περιπτώσεις.

Μόνο τον Απρίλιο σημειώθηκαν 9.000 θάνατοι από κορωνοϊό

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε περίπου 9.000 περισσότερους θανάτους από τις 2 Μαρτίου έως τις 10 Μαΐου απ’ ό,τι σε ένα μέσο έτος, ανέφερε η CBS, ενώ μόνο τον Απρίλιο οι νεκροί λόγω της Covid-19 ξεπέρασαν τους 6.000.

Ύστερα από μείωση που σημειώθηκε το καλοκαίρι, τα νέα περιστατικά αυξήθηκαν με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες εβδομάδες, ξεπερνώντας τα 3.000 ημερησίως για πρώτη φορά αυτή την εβδομάδα. Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα σειρά νέων μέτρων σε μια προσπάθεια να ανακόψει το νέο κύμα κρουσμάτων, όπως η σύσταση για χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους σε όλη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα