Κορωνοϊός: Αλλαγές από αύριο στην εστίαση

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε ποιες περιοχές θα επιτρέπονται από αύριο τέσσερα άτομα ανά τραπέζι

Στο 50% της πληρότητάς της θα λειτουργεί από αύριο Δευτέρα 12 Οκτωβρίου η εστίαση, σε όσες περιοχές της χώρας έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ακόμη, οι καθήμενοι περιορίζονται στους 4, προβλέπονται αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, θα παραμένουν κλειστά τα καταστήματα από τις 12 τη νύχτα μέχρι τις 5 το πρωί και προβλέπεται αναλογία τετραγωνικών μέτρων ανά άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, σημειώνει: «Από αύριο στις περιοχές υψηλού κινδύνου εφαρμόζονται ενδεικτικά: 1) στην εστίαση 50% πληρότητα, 4 καθήμενοι, αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, ‪00:00-05:00 κλειστά 2) αναλογία τμ/άτομα σε χώρους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων κλπ».

Χάρτης υγειονομικής ασφαλείας

Ο χάρτης θα έχει τέσσερα επίπεδα ασφαλείας και καθημερινά θα εξετάζονται 17 κριτήρια προκειμένου η κάθε περιφέρεια να έχει τα δικά της μέτρα. Θα είναι σε ισχύ από αύριο Δευτέρα.

Η Αττική είναι στο επίπεδο 3 και άρα στην εστίαση θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα ανά τραπέζι.

Tα επίπεδα: 

  • Επίπεδο 1, ετοιμότητας.
  • Επίπεδο 2, επιτήρησης
  • Επίπεδο 3, αυξημένης επιτήρησης
  • Επίπεδο 4, αυξημένου κινδύνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα