Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διασωληνωμένος με την Όμικρον

Κοντά στα 50.000 αναμένεται να διαμορφωθούν και σήμερα Πέμπτη τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Σύμφωνα με τον υπουργό, από την πρωινή εικόνα προκύπτει ότι τα κρούσματα σήμερα θα κινηθούν στο ίδιο επίπεδο με χθες, δηλαδή κοντά στις 50.000.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ασθενής διασωληνωμένος με τη μετάλλαξη «Όμικρον», παρόλο που είναι στη χώρα μας από τις 20 Δεκεμβρίου διευκρίνισε ο Θάνος Πλεύρης.

«Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση. Όσοι δεν κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με J&J) δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίστοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα