Κορωνοϊός: Καλές ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης

από fimotro

Τα στοιχεία που παρουσίασε ο πρύτανης του ΑΠΘ

Ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τη μελέτη των λυμάτων αυτής της περιόδου για την πόλη της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νίκος Παπαϊωάννου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επιπέδωσης της καμπύλης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ ο Πρύτανης του ΑΠΘ είπε ότι έχοντας τις πρώτες ενδείξεις από τα λύματα της Θεσσαλονίκης και την συγκέντρωση που υπάρχει του κορωνοϊού: «Νομίζω ότι αρχίζουμε ενδεχομένως από τα μέσα και προς το τέλος αυτής της εβδομάδας να επιπεδώνουμε την καμπύλη σε επίπεδο Θεσσαλονίκης. Διότι δυστυχώς και την περασμένη εβδομάδα ήταν ανοδική, όχι βέβαια εκθετική όπως τον Οκτώβρη.

Σε βάθος χρόνου τα μοντέλα δείχνουν την επιπεδοποίηση και θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτή την εβδομάδα ή προς το τέλος α αρχίσει μία καλή επιπεδοποίηση η οποία πιθανόν προς το τέλος του μήνα θα μας δώσει και την πολυπόθητη πτώση. Στη σημερινή μέρα υπάρχουν πέρα από τους όποιους αγωνιστές και οι πραγματικοί αγωνιστές των ημερών. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των νοσοκομείων, οι οποίοι δίνουν σήμερα πραγματικά τον τόνο της εποχής του Πολυτεχνείου και πρέπει να υποκλιθούμε σε όλους αυτούς».

Ο κ. Παπαϊωάννου, είπε επίσης μεταξύ άλλων και αναφερόμενος στην πανδημία: «Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Βρισκόμαστε σε μία πραγματικά δύσκολη περίοδο, με μία σοβαρότατη παγκόσμια υγειονομική κρίση, άρα λοιπόν καλούμαστε να ιεραρχήσουμε, να προτεραιοποιήσουμε τα δικαιώματά μας, σε σχέση με την υπηρεσία του υπέρτατου αγαθού που δεν είναι τίποτα άλλο από την υγεία. Θεωρώ ότι η παρακαταθήκη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου για κοινωνική αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ευαισθησία έχει σήμερα την πρωτοκαθεδρία. Παίρνει σήμερα σάρκα και οστά».

«Ελευθερία δεν είναι μόνο η ελευθερία του συναθροίζεσθαι, είναι και η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Άρα ακόμα και σήμερα μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα, μπορώ να γιορτάσω με έναν άλλο τρόπο, με μία διαδικτυακή συζήτηση με μια άλλου είδους απότιση φόρου τιμής. Δεν είναι μόνο η συνάθροιση. Άρα η ελευθερία εκφράζεται με πολλούς τρόπους».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα