Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, εμβολιάστηκε σήμερα κατά του κορωνοϊού στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης «Λάτζαρο Σπαλαντσάνι».

Ο Ματαρέλα είναι 79 ετών και έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι «ο εμβολιασμός αποτελεί υποχρέωση και επιλογή που απορρέει από το αίσθημα ευθύνης των πολιτών».

Ιταλία: Ετοιμάζεται η αυστηροποίηση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Παράλληλα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να εγκρίνει νέους περιορισμούς και απαγορεύσεις, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα νέα κρούσματα, λόγω και της μεγαλύτερης μεταδοτικότητας των παραλλαγών του ιού. Οι πιθανοί περιορισμοί, οι οποίοι εξετάζονται από την επιτροπή ειδικών που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, είναι η αυστηροποίηση των μέτρων σε όλη τη χώρα τα Σαββατοκύριακα, όπως και η απαγόρευση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε όλες τις περιοχές όπου τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Στόχος της επιλογής αυτής είναι να μη μετατρέπονται τα εμπορικά κέντρα και τα καφέ σε χώρους συνωστισμού, ιδίως για τους νέους.

Παράλληλα, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προσπαθεί να επιταχύνει όσο γίνεται περισσότερο τη διαδικασία εμβολιασμού, με στόχο από τις αρχές Απριλίου να μπορούν να χορηγούνται τουλάχιστον 500.000 δόσεις την ημέρα.

Η εκστρατεία εμβολιασμού αναμένεται να επεκταθεί, εκτός από τα νοσοκομεία, τα μικρά ιατρεία των οικογενειακών γιατρών και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, και σε χιλιάδες χώρους εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα