Κορωνοϊός: Γιατί απαγορεύτηκαν η μουσική και το αλκοόλ στις παραλίες

από fimotro

Πώς εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς την απαγόρευση της μουσικής και του αλκοόλ στις παραλίες, που εν μέσω πανδημίας λειτουργούν με νέα… ήθη και έθιμα.

Για την απόφαση να απαγορευθούν η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ στις οργανωμένες παραλίες μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, «δεν υπάρχει καμία σύγκριση με τα μεγάφωνα στις εκκλησίες για τη μετάδοση των Λειτουργιών. Η λογική που ανοίξαμε τις παραλίες είναι για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού στις ανοργάνωτες παραλίες. Δεν θέλουμε να ενθαρρύνουμε τα πάρτι που θα δώσουν λάθος μήνυμα. Ερχόμαστε να καλύψουμε την ανάγκη που προέκυψε από το συνωστισμό στις μη οργανωμένες παραλίες.

«Ξέρουμε πολύ καλά και πρέπει να παραδεχθούμε ότι το ποτό σε συνδυασμό με τη μουσική, λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα με το ζήτημα της νηφαλιότητας ειδικά όταν γίνεται αλόγιστα», τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε πως για να τηρούνται τα μέτρα της απόστασης σε κάθε οργανωμένη παραλία χρειάζεται νηφαλιότητα», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο υφυπουργός είχε αναφέρει ότι σήμερα στις εκκλησίες αλλά και στις παραλίες τηρήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα