Κορωνοϊός: Δεν προκύπτει προς το παρόν ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου

από fimotro

Τα προκαταρκτικά δεδομένα που αφορούν τη διάρκεια ανοσίας μετά τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, δεν υποδεικνύουν ανάγκη χορήγησης και τρίτης δόσης, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).

Ο Οργανισμός ανέφερε ότι χρειάζεται να συγκεντρωθούν περισσότερα δεδομένα και πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τις φαρμακοβιομηχανίες σχετικά με τις παραλλαγές στελεχών του ιού αλλά και για το ενδεχόμενο μιας ενισχυτικής δόσης.

Η εκτίμηση του ΕΜΑ έρχεται σε αντίθεση με τα όσα δήλωσε από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμοακοβιομηχανίας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί και τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού 8-12 μήνες μετά τη δεύτερη. Μάλιστα στο ερώτημα εάν θα χρειαστεί επανάληψη του εμβολίου, προέβλεψε ότι κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μια επαναληπτική δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα