Κορονοϊός: Δεν έχει εμβολιαστεί το 90% όσων νοσηλεύονται

από fimotro

Πάνω από 90% των νοσηλειών και στις ΜΕΘ αφορά ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Υπάρχει απροθυμία στους άνω τους εξήντα ετών να εμβολιαστούν, είπε.

Το γεγονός πως όλα τα εμβόλια προστατεύουν από την βαριά νόσηση και το θάνατο έχει παραγκωνιστεί από επιφυλάξεις και φόβους για το εμβόλιο συμπλήρωσε.

“Δεν υπάρχει δικαιολογία για τη μετάθεση της ευθύνης της προστασίας σε άλλους. Όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε στο να πείσουμε κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί”.

Για τον εμβολιασμό των παιδιών και των εφήβων η Επιτροπή Εμβολιασμών θα συνεκτιμήσει παράγοντες όπως νοσηρότητα, θνητότητα, ασφάλεια και θα διαμορφώσει το σκεπτικό πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η απόφαση της επιτροπής Εμβολιασμών.

Υπάρχει όμως προβληματισμός καθώς ο εμβολιασμός των παιδιών δεν θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και το ζήτημα είναι να μην γίνονται διακρίσεις στον εκπαιδευτικό τομέα. “Αλλά προτεραιότητα είναι ο εμβολιασμός των ενηλίκων”, είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Για τις έγκυες είπε πως η νόσος Covid δεν έχει κάθετη μετάδοση στο έμβρυο, όμως μπορεί να υπάρξουν προβλήματα στον πλακούντα και για το λόγο αυτό συστήνεται ο εμβολιασμός.

Θα ξεπεράσουμε τους 105 χιλιάδες εμβολιασμούς και 4 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με μια δόση, είπε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Το 71% των πολιτών άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί με μια δόση και μαζί με τα ραντεβού το ποσοστό αυτό φτάνει στο 74%.

Η Αττική έχει 100% πληρότητα στα εμβόλια Pfizer, Moderna και Johnson.

Αναμένεται από την Johnson να επιβεβαιώσει τις παραδόσεις του Ιουνίου.

Την Πέμπτη τέλος θα ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού με τα τρία εμβόλια η ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα