Κορονοϊός: Χωρίς self test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία

από fimotro

Τι ισχύει στην περίπτωση κρούσματος στην τάξη

Χωρίς self test ανοίγουν τα σχολεία, την Τρίτη 3 Μαΐου, μετά τις διακοπές του Πάσχα. Μετά την ανακοίνωση για την άρση του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού στα μαγαζιά εστίασης και επισιτισμού, αλλάζουν και οι προϋποθέσεις για την είσοδο στις σχολικές δομές.

Ειδικότερα, οι πόρτες των σχολείων ανοίγουν για όλους τους μαθητές, αλλά και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, χωρίς τη βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ.

Την ίδια στιγμή, ένα rapid test την εβδομάδα αντί για δύο θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί, με δική τους δαπάνη.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς:

Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0.

Μετά την πάροδο 5 ημερών απομόνωσης και εφόσον (α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών και (β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση.

Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα