Κορωνοϊός: Ανησυχία για Ομικρον 4 και 5, στοχεύουν τους πνεύμονες

από fimotro

Ανησυχία προκαλεί στους Βρετανούς επιστήμονες η έξαρση κρουσμάτων CoViD το τελευταίο διάστημα.

Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον να έχουν εξελιχθεί, ώστε να “στοχεύουν” τον πνεύμονα και θεωρούν πως αυτό θα μπορούσε να πυροδοτήσει το επόμενο πανδημικό κύμα.

Οι εισαγωγές ασθενών με CoViD έχουν αυξηθεί στα βρετανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Οι υπεύθυνοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ερευνούν τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, προκειμένου να αξιολογήσουν κατά πόσο είναι πιο μολυσματικές και πιο επικίνδυνες από τις προηγούμενες εκδοχές.

Τόσο η Όμικρον 4 (ΒΑ.4), όσο και η Όμικρον 5 (ΒΑ.5) έχουν προστεθεί στη λίστα των υπό παρακολούθηση στελεχών του κορωνοϊού.

Την περασμένη εβδομάδα, τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι μολύνσεις CoViD στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν κατά 43% την εβδομάδα μετά τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου και εκτιμάται πως οι δύο νέες υποπαραλλαγές βρίσκονται πίσω από την ξαφνική αύξηση.

Σημειώνεται πως η παρουσία των Όμικρον 4 και Όμικρον 5 έχει επιβεβαιωθεί και στην Ελλάδα. Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκε αύξηση των συγκεκριμένων υποπαραλλαγών κατά 145% στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

ΠΗΓΕΣ: iatronet.gr, Independent

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα