Κορωνοϊός: Αναστολή σε 15 δημοτικά και νηπιαγωγεία

από fimotro

Με τα σενάρια για το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων να αποκλείονται για την ερχόμενη εβδομάδα, η επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών πριν λίγες μέρες συνοδεύτηκε από τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ελπίδας Οικονομίδη στον Ελεύθερο Τύπο, στα 15 έφτασε ο αριθμός δημοτικών και νηπιαγωγείων σε διάφορες περιοχές της χώρας στα οποία έγινε αναστολή τμημάτων ή ακόμα και όλης της σχολικής μονάδας λόγω κρουσμάτων σε εκπαιδευτικούς ή σε μαθητές. Σε δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι όσο η κοινωνία έχει κρούσματα θα καταγράφονται κρούσματα και στα σχολεία.

Οι ειδικοί κατά την εισήγησή τους για το άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων είχαν υποστηρίξει ότι δεν είναι σημαντική η επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, γι’ αυτό τον λόγο η επιτροπή εισηγήθηκε το άνοιγμά της, ενώ υπογράμμισαν  ότι σε περίπτωση έξαρσης η επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα και θα τροποποιήσει, αν χρειαστεί, τις εισηγήσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα