Κορωνοϊός: Αισιοδοξία για την Ελλάδα – Ποιες περιοχές είναι στο “κόκκινο”

από fimotro

Η έκθεση του Ευρωπαϊκoύ Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, μετά από 55 μέρες lockdown, αφήνει χαραμάδα αισιοδοξίας.

Όπως φαίνεται στον χάρτη, σχεδόν η μισή Ελλάδα, από τη Θεσσαλία και κάτω έχει «περάσει» στο πορτοκαλί χρώμα (25-150 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού), που σημαίνει ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται σε χαμηλότερο κίνδυνο έναντι κόκκινου που ήταν πριν.

Στο «κόκκινο» εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα, Θεσσαλία, Μακεδονία και Θράκη, όπου καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους.

Αντίθετα, στο «πράσινο» συγκαταλέγονται τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και οι Κυκλάδες, με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Ανησυχία για την Αττική

Η Αττική είναι «στο κόκκινο» καθώς χθες εντοπίστηκαν συνολικά 301 κρούσματα κορωνοϊού με τα 72 να είναι στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η αποκλιμάκωση των δεικτών γίνεται με πολύ πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που θα ήθελαν οι ειδικοί ενώ ελλοχεύει, πάντα, ο κίνδυνο αναζωπύρωσης μετά τις γιορτές.

Κυβέρνηση και Επιτροπή ανανέωσαν, χθες, το αυστηρότερο lockdown σε Δυτική Αττική και Κοζάνη ενώ από σήμερα εφαρμόζονται σκληρότερα μέτρα εφαρμόζονται από τα ξημερώματα της ημέρας των Χριστουγέννων και στις Θεσπιές Βοιωτίας. Τα μέτρα αυτά θα βρίσκονται σε ισχύ έως την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου σε Δ.Αττική και Κοζάνη και έως τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις Θεσπιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα