Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

από fimotro

Σημάδια ελαφριάς αποκλιμάκωσης της επιδημιολογικής εικόνας του κορωνοϊού παρουσιάζει η διάδοση του ιού στη χώρα, την ώρα που παραμένουν ψηλά νοσηλευόμενοι και διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, βλέπουμε πως οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή +11.72%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 256 ασθενείς.

Αυξημένες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας

Στην εβδομαδιαία αποτύπωση του ισοζυγίου εισαγωγών και εξιτηρίων από τα νοσοκομεία, ο λόγος παραμένει πάνω από το 1, δείχνοντας πως η πανδημία εξακολουθεί να πιέζει το ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.840, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.485 και ο λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.24. Ωστόσο, παρατηρείται στον πίνακα που αναρτά ο ΕΟΔΥ μια υποχώρηση του δείκτη αυτού.

Ο λόγος εισαγωγών προς τα εξιτήρια από τα νοσοκομεία της χώρας
Άλλωστε, αντίστοιχη τάση μείωσης παρουσιάζει την τελευταία εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας. Την εβδομάδα 23 Αυγούστου 2021 με 29 Αυγούστου 2021, το ποσοστό θετικότητας ήταν 3.37% σε σύνολο 633.925 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.00% σε σύνολο 518.799 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Αυξημένος ο αριθμός διασωληνωμένων

Ωστόσο, ο αριθμός διασωληνωμένων παραμένει αυξημένος για μια ακόμη ημέρα, με τον αριθμό να ανέρχεται το τελευταίο 24ωρο σε 346. Η διάμεση ηλικία των βαριά νοσούντων είναι 65 έτη, ενώ τo 84.7% αυτών έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το στοιχείο, πως μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92.2%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 27 (7.8%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Στο σύνολο της επικράτειας, η πληρότητα των ΜΕΘ Covid ανέρχεται σε 68%. Το ίδιο ποσοστό στην Αττική υπολογίζεται σε 73%, ενώ η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη 65%. Τέλος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Κρήτη η πληρότητα στις ΜΕΘ είναι 76%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα