Κορονοϊός: 170.000 συνολικά τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα

από fimotro

5.000 οι ασθενείς σε όλα τα νοσοκομεία

Το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε και από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου: «τα ενεργά κρούσματα είναι 170.000. Αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων. Μείωση της θετικότητας στο 5,7% από 9% την προηγούμενη εβδομάδα. Η ηλικία των κρουσμάτων μειώθηκε στα 35 έτη. Όμως 40% των νέων κρουσμάτων είναι ενήλικες 35-64 ετών».

Και συνέχισε: «Και αυτή την εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση σε ευάλωτους συνανθρώπους. Ύφεση στην επικράτεια, αύξηση σε Κρήτη και Αχαΐα. Η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να απασχολεί. Νοσηλεύονται περισσότεροι από 5.000 σε όλη την επικράτεια. Ενας στους τρεις που νοσηλεύεται σε εντατική είναι μικρότερος από 60 ετών.

Κανείς δεν είναι άτρωτος. Τα δεδομένα αναφέρουν ότι το 80% των θανάτων μικρότερων των 60 ετών αφορά ανεμβολίαστους ή μερικώς εμβολιασμένους. Η μετάλλαξη Όμικρον 80 με 90% των κρουσμάτων. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι κυκλοφορεί και η Δέλτα που ευθύνεται για βαρύτερη νόσο. Τα μισά περιστατικά στα νοσοκομεία έχουν μετάλλαξη Δέλτα. Είναι εντυπωσιακό ότι σε περιφέρειες με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη εφήβων σημειώθηκε κάμψη των κρουσμάτων ενώ βρισκόμαστε στην κορύφωση του πανδημικού κύματος».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι αναφορές της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνα Γκάγκα. «Τα κρούσματα είναι σταθερά αλλά υψηλά. Έχουμε αρκετές εισαγωγές και νοσηλείες. Σημαντικό για κάποιες εβδομάδες ακόμα να είμαστε προσεκτικοί. Να φοράμε μάσκες, να κρατάμε τα μέτρα. Αυτοί που διασωληνώνονται είναι κυρίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και όσοι δεν έχουν κάνει τρίτη δόση. Να εμβολιαστούμε και να εμβολιαστούμε με τρεις δόσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα