Κορωνοϊός: 10 φορές μικρότερος ο κίνδυνος νόσησης για τους εμβολιασμένους

από fimotro

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Ξεκινώντας, η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι «πάνω από το 63% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο». «Ο κίνδυνος νόσησης είναι μέχρι και 10 φορές μικρότερος στους εμβολιασμένους πολίτες», πρόσθεσε και έκανε έκκληση ειδικά στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας να εμβολιαστούν.

Στη συνέχεια η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πανδημία παρουσιάζει ύφεση. Και συνέχισε: «Η αλλαγή της πολιτικής στον τρόπο διενέργειας τεστ, θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των νέων κρουσμάτων. Από τις 90.000 φτάσαμε τις 350.000 τεστ στην αρχή της εβδομάδας, δηλαδή τετραπλασιάστηκαν».

Τα κρούσματα σε παιδιά και εφήβους αφορούν σταθερά το 20-21% από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, είπε στη συνέχεια. «Η ενδοοικογενειακή διασπορά αποτελεί το συχνότερο αίτιο μετάδοσης», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που παρουσίασε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η εμβολιαστική κάλυψη στους άνω των 60 ετών δεν αυξάνεται, γεγονός που είναι δυσοίωνο. Αντίθετα, έφηβοι και φοιτητές που εμβολιάζονται, αυξάνονται σταθερά. Παρατηρούμε σταθερή αποκλιμάκωση του ΕΣΥ με 2.172 ασθενείς και οι νέες εισαγωγές μειώνονται. Σταθεροποίηση παρουσιάζουν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι.

«Υπάρχει πτωτική τάση στον αριθμό των νέων διαγνώσεων και τα στοιχεία δείχνουν σημαντική μείωση για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Περίπου 18% λιγότεροι θάνατοι σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η επιδημία στην Ελλάδα βρίσκεται σε φάση συρρίκνωσης. Ο αριθμός των διαγνώσεων είναι αναμενόμενο να αυξηθεί, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο. Από τέλη Σεπτεμβρίου, η μεταδοτιτκότητα αναμένεται να αυξηθεί, καθώς θα χρησιμοποιούμε περισσότερο τους κλειστούς χώρους», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα