Κορκίδης: Κανένα παρασκήνιο για τον δήμο Πειραιά

από fimotro

Δεν υπάρχει κανένα παρασκήνιο σχετικά με το ότι δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, είπε Βασίλης Κορκίδης.

Με τον τρόπο αυτό ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας απάντησε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σε εκπομπή της ΕΡΤ 1 το βράδυ της Τρίτης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.

«Έλειπε στο εξωτερικό ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όφειλα να μην κάνω καμία δημόσια δήλωση πριν απαντήσω στον ίδιο τον πρόεδρο που μου έκανε αυτή την πρόταση. Δεν ξύπνησα ένα πρωί να θέλω να γίνω δήμαρχος Πειραιά», είπε ο κ. Κορκίδης και πρόσθεσε: «Μου έγινε μια πολύ τιμητική πρόταση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις 13 Οκτωβρίου 2018 κι ευχαριστώ γι’ αυτό. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα η πρόταση και δεν κρύβω ότι αμφιταλαντεύτηκα και δεν διαψεύδω ότι έφτασα κοντά στο να πω ναι. Ζήτησα χρόνο να το σκεφτώ, κι έδωσα μια πολύ ειλικρινή απάντηση, αφού σκέφτηκα με ωριμότητα, σύνεση και λογική τι θα έπρεπε να πράξω. Είμαστε εργαζόμενοι, ζούμε από τη δουλειά μας και σε πολλές περιπτώσεις, προτεραιότητα όταν είναι να πάρεις μια απόφαση είναι να βάλεις πρώτα την οικογένεια και την επιχείρηση. Είναι τιμητικό να είσαι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά έχει τεράστιες ευθύνες ιδιαίτερα με τον Κλεισθένη διότι εγώ είμαι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε δύο εταιρείες και η φορολογική και ασφαλιστική μου ενημερότητα τις βάζει σε κίνδυνο. Δεν μπορώ να δηλώσω άγνοια κινδύνου, Ο δήμος έχει χρέος 135 εκατομμύρια ευρώ. Η σκέψη μου δεν είναι να είμαι ένας δήμαρχος, αλλά ένας καλός δήμαρχος και όλα αυτά βάρυναν στην απόφασή μου. Και αν υπήρχε κάποιος να με επηρεάσει αυτός είναι ένας σοφός άνθρωπος 80 ετών, ο πατέρας μου. Εξακολουθώ να είμαι φίλος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν του άρεσε η απόφασή μου αλλά την αποδέχθηκε».

Το θέμα «με απασχόλησε ένα μήνα. Το μέλημα μου δεν ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών, πολλές φορές πρέπει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση κι εμένα με κέρδισε η οικογένεια μου και η δουλειά μου. Θεωρώ ότι έπραξα σωστά και η στάση μου ήταν ξεκάθαρη. Είμαστε κάποιοι νοικοκύρηδες στη Νέα Δημοκρατία (που) δεν ψάχνουμε θέσεις αντιμισθίας, ζούμε από τη δουλειά μας και μπορούμε να αρνηθούμε θέσεις που μας προτείνονται, (άρα) δεν θεωρώ ότι έχουν βάση όσα λέγονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα