Κορκίδης: Δίκαιη η επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών ενοικίων

από fimotro

«Έγκαιρη και δίκαιη η επιβολή πλαφόν στις αυξήσεις επαγγελματικών ενοικίων» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης ανέφερε:

«Το ΕΒΕΠ επικροτεί την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τη θέσπιση πλαφόν 3% στα επαγγελματικά μισθωτήρια και θεωρεί θεμιτή την περιοριστική παρέμβαση, σε μια χρονιά έξαρσης του πληθωρισμού στα επίπεδα ρεκόρ του 8%, επιμερίζοντας δίκαια το πρόσθετο κόστος, μεταξύ των ιδιοκτητών και των ενοικιαστών. Η ελληνική επιχειρηματικότητα σε μια παρατεταμένη περίοδο έκτακτων και ακραίων οικονομικών συγκυριών χρειάζεται έμπρακτη στήριξη και δέχεται κάθε μορφής έλεγχο και παρέμβαση κατά της ακρίβειας.

Για άλλη μία φορά με την εν λόγω κίνηση, η κυβέρνηση δείχνει τα γρήγορα ανακλαστικά της, ώστε να αποσοβηθούν τα χειρότερα σε μία χρονική συγκυρία, όπου απαιτείται η μέγιστη στήριξη της αγοράς. Η λελογισμένη τιμαριθμική προσαρμογή των επαγγελματικών μισθωμάτων είναι κρίσιμη για την επιβίωση αλλά και την συνέχιση της βιώσιμης λειτουργίας μιας επιχείρησης, τόσο στη μεταποίηση και το εμπόριο, όσο και τις υπηρεσίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα