Κορκίδης: Χρειαζόμαστε ενωμένη Ευρώπη που να παίρνει αποφάσεις

από Philippos

Μήνυμα για την Ημέρα της Ευρώπης η οποία εορτάζεται στις 9 Μαΐου έστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

«Κάθε χρόνο, στις 9 Μαΐου, γιορτάζουμε την ειρήνη και την ενότητα στην Ευρώπη, αξίες που, δυστυχώς, στερούμαστε φέτος. Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν», με την οποία διατυπώθηκε η πρόταση για μια νέα μορφή συνεργασίας στην Ευρώπη, ικανή να κάνει τον πόλεμο μεταξύ των ευρωπαϊκών εθνών αδιανόητο. Η πρόταση του Ρομπέρ Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο κ. Κορκίδης.

»Ωστόσο, συνέχισε λέγοντας ότι «μετά από 72 χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση «δείχνει να μην έχει ωριμάσει» απέναντι στις ασύμμετρες απειλές ενός φυσικού και οικονομικού πολέμου, που εξελίσσεται στα «μέτωπα» του ενεργειακού, των πληθωριστικών και άλλων πιέσεων στις οικονομίες των χωρών μελών.

»Η ισχυροποίηση της Ευρωπαϊκής οικονομίας και η προάσπιση όλων εκείνων που την καθιστούν ανταγωνιστική στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, όπως η ευρωπαϊκή ναυτιλία, ηγέτιδα δύναμη της οποίας είναι η ναυτιλία των Ελλήνων, που πρέπει να εκτιμηθεί αναλόγως και να αποτελεί πρόταγμα.

»Όλοι χρειαζόμαστε μια Ευρώπη ενωμένη, που να μπορεί να συζητήσει και, επιτέλους, να λάβει αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο, ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο που θα λειτουργεί για όλους, Βόρειους και Νότιους, Ανατολικούς και Δυτικούς.

»Η σημασία των προσπαθειών για την ειρήνη και την ευημερία στην Ευρώπη καθίσταται ακόμη πιο προφανής, καθώς αναδεικνύουμε την ενότητα και αλληλεγγύη μας προς την Ουκρανία.

»Αισιοδοξούμε πως, με την ευκαιρία της φετινής ημέρας της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθούν όλα τα «ευρωπαϊκά δέοντα», που βρίσκονται σε αναμονή και που μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα νέο οικονομικό μέλλον, με λιγότερα λάθη από το παρελθόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα