Κόντρα και με το ΝΑΤΟ άνοιξε τώρα η Άγκυρα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Βάζοντας στο κάδρο τους S-300 και τη χρησιμοποίησή τους από την Ελλάδα, η Τουρκία ανοίγει νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με το ΝΑΤΟ, ζητώντας το σύστημα των S-400 «να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και χωρίς να ενσωματωθεί σε κανένα σύστημα ελέγχου της».

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ζήτησε λύσεις για τους S-400, τους οποίους ενεργοποίησε η Άγκυρα, όπως επιβεβαίωσε τόσο ο Χουλουσί Ακάρ, όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον τελευταίο μάλιστα, σε δηλώσεις του να ανακατεύει και την Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Κάνουν οι ΗΠΑ ερωτήσεις για τους S-300 που βρίσκονται στα χέρια της Ελλάδας;».

«Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας» ανέφερε η δήλωση.

«Οι έλεγχοι δοκιμών και συστημάτων πραγματοποιούνται ως μέρος της φυσικής διαδικασίας στο πλαίσιο των προετοιμασιών του προμηθευμένου συστήματος υπεράσπισης αέρα S-400 Long Range» τονίζει η ανακοίνωση και συμπληρώνει:

«Όπως τα S-300 που χρησιμοποιούνται από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, το σύστημα S-400 θα χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα και χωρίς να ενσωματωθεί σε κανένα σύστημα ελέγχου της διοίκησης του ΝΑΤΟ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα