Κόντρα ακτοπλόων – ναυτεργατών για την αυριανή απεργία

από fimotro

Επιστολή στο Υπουργείο Ναυτιλίας απέστειλε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ζητώντας “τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων” ενόψει της απεργίας που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) για αύριο (3/6).

Οι ακτοπλόοι έχουν καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη και αργότερα σήμερα αναμένεται η δικαστική απόφαση.

Η επιστολή του ΣΕΕΝ:

“Σχετικά με την προκηρυχθείσα απεργία της Π.Ε. Ναυτών ΕΝ στις 3/6, σας ενημερώνουμε ότι ο Σύνδεσμός μας κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης.

Εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου Δικαστηρίου για την οποία και θα σας ενημερώσουμε, παρακαλούμε για την σε κάθε περίπτωση εκ μέρους σας λήψη των απαραίτητων μέτρων την Πέμπτη 3/6 για τη διασφάλιση της τάξης και τη χωρίς προβλήματα λειτουργία των πλοίων μας, είτε σε περίπτωση που τα πληρώματά τους δεν απεργούν, είτε σε περίπτωση ευόδωσης της αίτησής μας, προκειμένου για την εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων τους.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις αναγγελθείσες απεργίες της 24/9/2019 και 2/10/2019 και παρά το γεγονός ότι αυτές είχαν κηρυχθεί παράνομες δια δικαστικών αποφάσεων, ενώ παράλληλα τα πληρώματα των πλοίων δεν απεργούσαν, δεν κατέστη δυνατή η εκτέλεση των προγραμματισμένων δρομολογίων, λόγω της παντελούς έλλειψης αστυνόμευσης κυρίως στα ηπειρωτικά λιμάνια, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τρίτα άτομα (ούτε επιβάτες, ούτε πληρώματα) στους καταπέλτες και γενικότερα στον χώρο αναχώρησης, παρακωλύοντας την ασφαλή λειτουργία των πλοίων μας, τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να αποπλεύσουν.

Πιστεύουμε ότι παρόμοια φαινόμενα δεν πρέπει να επαναληφθούν και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας προς αυτήν την κατεύθυνση”.

Μετάθεση απεργίας από τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία

Από την άλλη, τέσσερα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να μεταφέρουν την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίησή τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου

“Συμμετέχουμε στην απόφαση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πραγματοποιούμε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 10 Ιούνη από 00:01 έως 24:00.

Καταγγέλλουμε την προκλητική μέθοδο τρομοκράτησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος των ναυτεργατικών σωματείων που είχαν εξαγγείλει απεργία στις 3 Ιούνη. Αυτές τις προκλήσεις των εφοπλιστών οι ναυτεργάτες τις έχουν ακυρώσει με τον αγώνα τους στους καταπέλτες των πλοίων και με την αλληλεγγύη των ταξικών δυνάμεων. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το δικαίωμα για δουλειά με δικαιώματα, η τρομοκρατία δεν θα περάσει”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής “Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων και της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα