Κομβικός ο ρόλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣ στην Αδειοδότηση του Αγωγού “IGI Poseidon”

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ουσιαστική συμμετοχή στη Μελέτη και στην Αδειοδότηση του συνόλου, σχεδόν, των έργων του Συστήματος Φυσικού Αερίουπου λειτουργεί στην Ελλάδα, έχει καταγράψει η Τεχνική Μελετητική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΟΣ Α.Ε,θυγατρική του Ομίλου ΕΛΠΕ, η οποία εκπόνησε και την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεωνκαι Περιορισμώνγια την εγκατάσταση και λειτουργία του χερσαίου τμήματος του Αγωγού Φυσικού Αερίου“IGI Poseidon”, που ενέκρινε την Παρασκευή 05/07/2019 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η επιτυχία της έγκρισης – σε χρόνο ρεκόρ – μιας τόσο σύνθετης, ογκώδους και εμπεριστατωμένης Μελέτης, μεγέθους 3.500 σελίδων, στην οποία εμπεριέχεται και εκτενής αλληλογραφία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τις τοπικές Αρχές, καταδεικνύει την τεχνογνωσία και την φερεγγυότητα της ΑΣΠΡΟΦΟΣ, καθώς και την υψηλή επιστημονική κατάρτισητων στελεχώντης, ενώ αποτελείσυνέχεια σειράς αντίστοιχων σύνθετων και πολύπλοκων Μελετών,που αφορούσαν τόσο τον Αγωγό ΤΑΡ– του οποίου η κατασκευή αποπερατώθηκε ήδη, χωρίς κανένα αδειοδοτικό πρόβλημα –όσο και άλλων αντίστοιχων έργων του ΔΕΣΦΑ. 

«Οι επιτυχίες αυτές έρχονται να προστεθούν στην τριακονταπενταετή ευδόκιμη πορεία μιας εταιρείας που, αφενός, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδακαι, αφετέρου, βρίσκεται στην πρωτοπορία των μελετητικών εταιρειών στην περιοχή της ΝΑ  Ευρώπης»,επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΡΟΦΟΣκ. Πέτρος Παπασωτηρίου.

Ο αγωγός “IGI Poseidon”,με διάμετρο 48″ (122 cm)και μέγιστη πίεση 100 barg, θα εκτείνεται υπογείως σε μήκος περίπου 760,80 kmαπό την περιοχή των Κήπων Έβρου μέχρι το Φλωροβούνι Θεσπρωτίας, όπου και θα συναντά το Υποθαλάσσιο τμήμα του Αγωγού Φυσικού Αερίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ ο οποίος θα συνδέει την Ελλάδαμε τοΟτράντο της Ιταλίας. Φορέας υλοποίησηςτου έργου είναι η εταιρεία IGI Poseidon S.A., η οποία ανήκει ισομερώς στις εταιρείες ΔΕΠΑ Α.Ε.και Edison International Holding.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα