Κομισιόν: Προ των πυλών τα νέα μέτρα για τη βιομηχανία συσκευασίας

από Philippos

Νέα μέτρα για την βιομηχανία συσκευασίας αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση, επιφέροντας αλλαγές σε μια σειρά από προϊόντα, από τις κάψουλες του καφέ έως τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, σε μια προσπάθεια να μειώσει τα απορρίμματα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του εγγράφου που αποκαλύπτει το Bloomberg, οι κανονισμοί στοχεύουν στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των συσκευασιών, μια από τις μεγαλύτερες χρήσεις νέου πλαστικού και χαρτιού. Οι χώρες και οι εταιρείες της ΕΕ θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα δοχεία που χρησιμοποιούνται για καθημερινά προϊόντα μπορούν να ανακυκλώνονται πιο εύκολα ή να βιοδιασπώνται φυσικά.

Οι κανόνες θα έχουν επιπτώσεις σε τομείς όπως η παραγωγή τροφίμων και η χημική παραγωγή. Στην ΕΕ, περίπου το 40% του πλαστικού και το μισό χαρτί χρησιμοποιείται στις συσκευασίες και ο σχεδιασμός του συχνά δυσχεραίνει την επαναχρησιμοποίηση ή την ανακύκλωση.

Οι εταιρείες θα πρέπει να χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν λιγότερες συσκευασίες, ενώ οι χώρες θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι το 65% όλων των απορριμμάτων συσκευασίας θα ανακυκλώνεται μέχρι το τέλος του 2025. Οι κανονισμοί έχουν προγραμματιστεί να εγκριθούν την Τετάρτη, μαζί με τους κανόνες για τα πιστοποιητικά αφαίρεσης άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα