Κοκτέιλ αναισθητικών χορήγησε στην Τζωρτζίνα η Πισπιρίγκου

από fimotro

Νέες ουσίες στις τοξικολογικές της άτυχης μικρής

Πληροφορίες αναφέρουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για δεύτερη ουσία εκτός της κεταμίνης στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, όπως ανέδειξε η καθηγήτρια Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Χρυσάνθη Σαρδέλη στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Μάλιστα σήμερα ήρθαν στη δημοσιότητα ντοκουμέντα που δείχνουν πως βρέθηκαν δύο ακόμα ουσίες στο αίμα της Τζωρτζίνας, για τις οποίες αναμένεται να διεξαχθεί ποσοτικός έλεγχος: λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη.

Οι συγκεκριμένες ουσίες δεν περιέχονταν στο φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζίνα από το νοσοκομείο Παίδων και ενδέχεται να τις χορηγούσε μαζί με την κεταμίνη η μητέρα της. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο των τοξικολογικών εξετάσεων οι βενζοδιαζεπίνες που βρέθηκαν είναι οι Midazolam, nordazepam, clobazam και norclobazam, ενώ στα αναισθητικά αναγράφονται οι ουσίες ketamine, norketamine, lidocaine και prilocaine.

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών.

Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος.

Δείτε τα ντοκουμέντα:

Όπως είχε επισημάνει χθες στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη Χρυσάνθη Σαρδέλη:

«Γίνονται κάποιες εξετάσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πολλές φορές τα ευρήματα που έχουμε μας δίνουν πάτημα και για δεύτερη και τρίτη ανάλυση και γ’ αυτό είχαμε πει ότι μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο. Υπάρχει κάποια τέτοια αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν επισήμως από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

«Πιθανότατα να έρθουν στο φως κι άλλα ευρήματα. Η εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί» τόνισε η προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Ζαγγελίδου, που πρόσθεσε πως υπάρχουν κοινά ευρήματα στην Μαλένα και την Τζωρτζίνα.

Σημειώνεται ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις τόσο της Μαλένας, όσο και της Τζωρτζίνας, έγιναν στο ίδιο εργαστήριο του ΑΠΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα