“Κοκκινίζουν” και την Θεσσαλονίκη οι ειδικοί

από fimotro

Τι αλλάζει σε εμπόριο και σχολεία αν γίνει δεκτή

Την ένταξη της Θεσσαλονίκης στις «κόκκινες» περιοχές αποφάσισε να εισηγηθεί η υποεπιτροπή επιδημιολόγων στη σημερινή της συνεδρίαση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η εισήγηση της λεγόμενης «Επιτροπής Χάρτη» ανατρέπει τα δεδομένα, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την τοποθέτηση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, οι οποίοι λίγες ώρες νωρίτερα από τη Θεσσαλονίκη είχαν πει πως δεν προβλέπεται προς το παρόν η λήψη πρόσθετων μέτρων προστασίας στην πόλη.

Πιθανή ένταξη της Θεσσαλονίκης στο επίπεδο Β’ – αυξημένου κινδύνου – υγειονομικής ασφάλειας, από το επίπεδο Α – επιτήρησης – στο οποίο βρίσκεται μέχρι σήμερα, αναμένεται να επηρεάσει την λειτουργία της αγοράς στην πόλη, η οποία θα λειτουργεί στο εξής με τη μέθοδο του click away και ειδικά για ένδυση, υπόδηση, κομμωτήρια περιποίηση και βιβλιοπωλεία με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού (click inside). Επίσης, θα επηρεάσει τη λειτουργία των σχολείων, καθώς τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές λειτουργούν με τηλεκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, που αρχίζει από τις 6 το απόγευμα στις περιοχές που ανήκουν στο επίπεδο Β, εκτιμάται πως θα εξαιρεθεί η Θεσσαλονίκη, λόγω μητροπολιτικότητας, όπως συμβαίνει και στην Αττική.

Υπενθυμίζεται πως στη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης που έγινε το πρωί της Πέμπτης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, οι κ.Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς ανέφεραν πως δεν τίθεται ζήτημα λήψης επιπρόσθετων μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, παρά μόνο η πιστή τήρηση των μέτρων που ισχύουν ήδη, καθώς υπάρχει αύξηση, αλλά όχι έξαρση της διασποράς στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα