Κοινή ψηφιακή ταυτότητα θα λανσάρει η Ε.Ε. μέσα από app στο κινητό

από fimotro

Την εισαγωγή ενός ψηφιακού πορτοφολιού που θα προσφέρει πρόσβαση σε μία σειρά υπηρεσιών σε όλη την ΕΕ θα προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Πέμπτη για τους 450 εκατ. πολίτες της, σε ένα ακόμη βήμα προς την πιο βαθιά ολοκλήρωση μετά την πανδημία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σύμφωνα με τους νέους κανόνες, τα European Digital Indentity Wallets θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Το ψηφιακό πορτοφόλι θα δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες της ΕΕ να ταυτοποιούνται, να αποθηκεύουν δεδομένα ταυτότητας και επίσημα έγγραφα όπως άδειες οδήγησης, ιατρικές συνταγές, εκπαιδευτικές πιστοποιήσεις.

Θα έχει μορφή app παρόμοια με αυτές που υπάρχουν στα Android και στα iPhone, ενώ με αυτό θα μπορούν οι πολίτες να αποδεικνύουν την ηλικία τους, τη χώρα καταγωγής τους, να υποβάλουν αίτηση για δάνειο, να ανοίγουν λογαριασμό και να υποβάλουν φορολογική δήλωση ή να εγγράφονται σε πανεπιστήμιο.

Στόχος της Κομισιόν είναι να έχει καταλήξει στην εργαλειοθήκη που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή έως τον Οκτώβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα