Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα: Κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη

από fimotro

Με την κατηγορία ότι η Ελλάδα υποθάλπτει τρομοκράτες!

Να πιέσει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα προσπαθεί η Τυρκία μετά τις αλλεπάλληλες ήττες που έχει δεχθεί σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο. Έτσι, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη, Χριστόδουλο Λάζαρη, λόγω “των ευκαιριών που παρέχει η χώρα του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και της διαδήλωσης του PKK γύρω από την τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα”.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο “Anadolu”, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές, στον Χριστόδουλο Λάζαρη αναφέρθηκε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν εύκολα δραστηριότητες προπαγάνδας, χρηματοδότησης και στρατολόγησης στην Ελλάδα και ότι η χώρα μας θεωρείται ασφαλές καταφύγιο από κύκλους που συνδέονται με την τρομοκρατία.

Επιπλέον, έγιναν αναφορές στο κέντρο υποδοχής προσφύγων Λαυρίου, στο οποίο αναφέρθηκε την Πέμπτη (02.06.2022) ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, κάνοντας λόγο για “εκπαίδευση μελών του ΡΚΚ στο Λαύριο” και “προστασία γκιουλενιστών”. Σύμφωνα, με το Anadolu, επισημάνθηκε στον Έλληνα πρέσβη ότι στο “στρατόπεδο του Λαυρίου τρομοκράτες απειλούσαν την ασφάλεια της Τουρκίας και επωφελήθηκαν από κάθε είδους δυνατότητες εκπαίδευσης”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα