Κιβωτός του Κόσμου: Έρευνα μετά από αναφορά για ασέλγεια σε 15χρονο

από fimotro

Ήδη το θύμα κατέθεσε αναλυτικά στο Τμήμα Ανηλίκων, σε βάρος στελέχους της Δομής

Προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, διέταξε η εισαγγελία, η οποία επικεντρώνεται σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης, διατροφής και διαχείρισης. Η εισαγγελία ενημερώθηκε από τον Συνήγορο του Πολίτη όπου έγινε η σχετική καταγγελία.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει δώσει κατάθεση ένας ανήλικος 15 ετών ο οποίος κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση καταγγέλλοντας δυο άνδρες εργαζόμενους.

Στο πλαίσιο αυτό, ελέγχονται τέσσερις δομές της Κιβωτού.

Σύμφωνα με τις αναφορές των αρμοδίων υπηρεσιών, όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Πολίτη» στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Έτσι «Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της “κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄εξακολούθηση” και της “σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ έξακολούθηση” που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Κιβωτός του Κόσμου” με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας ύστερα άπο έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα